Haldor Topsøe tilbage i Top 10

Fra 7. til 4. pladsen. Fra 2. til 6. pladsen. Fra 5. til 2. pladsen. Et blik på Top 10 i dette års Profil-undersøgelse afslører hurtigt, at det er gammel vin på nye flasker - eller rettere gamle virksomheder på nye pladser.

Faktisk er der kun to virksomheder, der fortsætter på samme placering som sidste år. Nemlig Novo Nordisk som den evindelige 1'er og Lego på en 8. plads.

Sidste år hittede Danfoss og Grundfos hos ingeniørerne med placeringer som nummer to og tre, men i år er interessen for termostater og pumper erstattet af en lyst til at rådgive, idet de to placeringer er overtaget af Cowi og Rambøll.

Klassens nye dreng

Der er også blevet plads til en enkelt nyhed i forhold til sidste år. Den findes på plads nummer ni, som Haldor Topsøe har indtaget fra en placering som nummer 22 sidste år, mens DTU har måttet skifte pladsen i Top 10 ud med en 12. plads.

Den nye status som Top 10-medlem glæder leder af corporate PR, Anders Juel Rasmussen:

»Vi er meget tilfredse med, at årets 9. plads har fået os tilbage på niveau med resultatet fra 2008,« siger han.

Forklaringen på fremgangen kan blandt andet findes i, at Haldor Topsøe har haft fokus på at skabe større opmærksomhed om, hvor og hvordan virksomhedens produkter bliver brugt.

»Vi har gjort en indsats for at fortælle mere om, hvordan vores produkter bruges globalt i industrien til miljøforbedringer, større energieffektivitet og optimal brug af ressourcer. Og der har været stor interesse for flere spændende projekter, hvor vi blandt andet bidrager til at fremme nye energiprocesser,« forklarer Anders Juel Rasmussen.

Virksomheden er blevet godt hjulpet på vej af den store medieinteresse for grønne løsninger; især i forbindelse med COP15.

»Vi har fået mere omtale, og fokus har været på vores produkter og forretningsudvikling. Det er blevet belønnet med en pæn fremgang i profilundersøgelsen.«

Fremgang i krisetid

Desuden kan Haldor Topsøe glæde sig over at være kommet godt igennem et år, hvor mange virksomheder har oplevet udfordringer, fyringsrunder og svigtende tal i regnskabet på grund af den globale finanskrise.

»Vi er kommet fornuftigt igennem et 2009, der har været udfordrende for de fleste. Topsøe har eksempelvis flere medarbejdere i dag end for et år siden,« fortæller Anders Juel Rasmussen.

Det er blandt andet fremgang på parametre som 'Indflydelse og selvstændighed', 'Karrieremuligheder' og 'Løn og goder', der har været med til at sparke Haldor Topsøe ind på Top 10-listen.

»Det er nok mest et resultat af den løbende dialog og de mange aktiviteter, vi har med de ingeniørstuderende, hvor vi kan uddybe, hvorfor Haldor Topsøe er et godt sted at være. Og der er nok også nogle, der har bemærket, at vi er kommet igennem 2009 uden større dramatik,« siger Anders Juel Rasmussen, som håber at kunne fastholde Top 10-placeringen til næste år:

»For at fastholde vores medarbejdere og tiltrække de bedste kandidater til nye job skal vi hele tiden udvikle os og se på, hvordan vi kan gøre tingene endnu bedre.«

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten