Haldor Topsøe styrer flot igennem krisen

Haldor Topsøe-gruppen har netop offentliggjort årsregnskab for 2009 og selv om omsætningen faldt med 16 procent til 4,3 milliarder kroner, og bruttofortjenesten faldt med tre procent til 1,7 milliarder kroner, er topledelsen tilfreds med resultatet.

Finanskrisen har ligefrem fået virksomheden til at lægge stigende vægt på udvikling af nye teknologier, ligesom der skal ansættes flere hoveder til at projektere anlæg og servicere slaget på verdensplan. Det fortæller CFO Hans Kornerup:

»I Indien har vi for år tilbage etableret en projekteringsorganisation til vores kunstgødningsanlæg, og her udvider vi medarbejderstaben med 15 nye ingeniører. Et andet område, vi prioriterer, er nye salgskontorer, for eksempel i Brasilien, hvort stor fund af olie og gas skaber behov for brint- og afsvovlningsaflæg,« siger han.

Også Kina er et godt marked for Haldor Topsøe, hvor der er godt gang i salget af svovlrensningsanlæg til de mange kulfyrede kraftværker og raffinaderier.

Cleantechprojekter har brug for støtte

Udviklingen af processer til cleantech-industrien har høj prioritet, og der arbejdes med syntetiske gasser og olier blandt andet baseret på olie, gas, kul, affald og biomasse:

»Vi har en tæt dialog med myndighederne i EU og USA, for den her type projekter er afhængige af, at de kan demonstreres i stor skala. Derfor er der brug for offentligt engagement i form at økonomisk støtte,« siger Hans Kornerup.

Haldor Topsøe og partnere har i den forbindelse modtaget 25 millioner dollars af det amerikanske energiministerium til et demonstrationsprojekt i Chicago. Her skal det vises, hvor der kan fremstilles syntetisk biobenzin på basis af træ.

Dokumentation

Haldor Topsøe årsrapport 2009

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten