Hajstof er skyld i golfkrigs-syndrom

Mange af de amerikanske soldater, som deltog i invasionen i Iraq i 1991, lider af muskelsvaghed, døsighed, hovedpine, led smerter, åndedrætsbesvær og hukommelsestab. Tilsammen kaldes dette sæt af symptomer for Gulf War syndrom. 100.000 lider af dette syndrom selv om andre betvivler, at det overhovedet findes. De hævder nemlig, at soldaterne ikke lider mere af de nævnte ting end andre folk gør det. Men nye undersøgelser understøtter, at der findes et golf krigs-syndrom. Bob Garry på universitetet i New Orleans mener, at det er et tilsætningsstof i den vaccine, som soldaterne fik dengang, der gør dem syge. Franske soldater, som deltog i Golfkrigen, blev ikke vaccineret og de har, interessant nok, ingen symptomer.

Garry har opdaget, at blodet hos de syge veteraner indeholder antistof imod stoffet squalen. Dette stof findes i særligt store mængder i hajleverolie og blev først fundet dér. Derfor er stoffet opkaldt efter det latinske ord for haj, squalus. Stoffet er vigtigt også hos mennesker, fordi det indgår i syntesen af cholesterol, og fordi det indgår som bestanddel af cellemembranerne. Men koncentrationen er normalt så lav, at der ikke dannes antistof imod det. Ved fysiske skader kan det frigives til blodet, hvor det øger immunsystemets reaktion på fremmede stoffer, antigener. Ved vaccination af dyr benytter man sig ofte af denne såkaldte adjuvant-effekt. Man blander squalen i vaccinen, som derved virker særligt kraftigt. Metoden er ikke godkendt til vaccination af mennesker, men omkring 12.000 personer har været udsatte for den i forsøg. Garry undersøgte 400 veteraner og fandt, at 95 procent af dem har høje værdier af antistof imod squalen. Han testede også to frivillige forsøgspersoner, som var blevet vaccineret imod herpes med en vaccine tilsat squalen. Også disse to havde forhøjede antistofniveauer og udviste symptomer, svarende til golf krigs-syndromet - selv om de ikke havde været i Golfen. Soldaterne, som blev sendt til Golfen fra USA, var de første, der systematisk blev vaccineret mod miltbrand og pest. Man frygtede nemlig, at Saddam havde et biologisk krigsprojekt kø rende. Interessant er det så, at Frankrig som det eneste land ikke vaccinerede deres soldater - og ingen lider af golfkrigs-syndrom. Det lykkedes i øvrigt Garry at finde seks amerikanske soldater, som blev vaccineret forud for krigen, men aldrig kom af sted. Også de har antistoffer imod squalen i deres blod. Alt i alt har krigssyndromet måske slet intet med krig at gøre, men er kroppens naturlige reaktion imod et stof, som skulle øge soldaternes immunforsvar. Veteranerne, American Gulf War Veterans Association, AGWVA, har egen hjemmeside på http://www. gulfwarvets.com/ med links til en Hall of Shame. (New Scientist 10/4-99). poq

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Der er da andre lande der fandt ud af at det var rf mikrobølge stråling de havde været udsat for. Der bilver nævnt stråling fra uran. De må have set stråleskader. Det har bare ikke været ioniseret stråling Men rf mikrobølge stråling.

Det er en lille kobber motor der laver mikrobølger i en mikroovn De har sat og kogt hinanden. I kan finde på youtube hvordan sådanne noget bygges.

Mennesket har kunnet lave mikrobølger siden 1930

  • 0
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten