Hackerspace trak fulde huse

Kælderen på HC. Ørstedsvej nr. 5 i København var fyldt til randen torsdag kl. 17, hvor Københavns nye hackerspace Labitat.dk holdt housewarming.

Få meter fra døren mødte gæsterne det første projekt, en gigantisk touch-screen på størrelse med et bordfodbold-spil, hvorpå gæsterne kunne spille mod hinanden, lave en slags graffiti og meget andet.

Længere inde er Labitats køkken med køleskab med mikroorganismer, efterfulgt af lokaler fyldt til randen med gamle elektronikinstrumenter og "interessant" hardware. Inderst lokalet med den lokale 3D-printer og lokalet med loddestationer og faciliteter til fremstilling af print.

Ingeniøren var inviteret til at holde festtalen, og brugte lejligheden til at indtroducere det nye begreb "by-hackeren", som en åben og venlig person, der kæmper for retten til at bestemme over sin teknologi.

Åbningen fik stor bevågenhed og blandt andet var også Henrik Føhns fra DRs "Harddisken" til stede for at lave et indslag.

LÆS TALEN: HACKERSPACES BLIVER GARTNERIER FOR FREMTIDENS TEKNOLOGI

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg kan jo kun sige at det var en fantastisk aften. Det var super at se så mange mennesker samlet i kælderen!

Og tak til rolf for en spændende tale!

(og at linket til hans tale ikke ser ud til at virke :-) )

  • 0
  • 0

Tillykke til Labitat, det er rart at se at vi endeligt kan finde ud af det med hackerspaces i .dk.

HackÅrhus vil i samarbejde med andre hackere fra software verdenen (Ubuntu Århus, OJLUG) i Århus starte et hackerspace i Århus.

HÅ er en separat forening så software folket ikke behøver at betale til vores indkøb af CNC maskiner og den slags.

Mødet og foreningen er åben for alle der er interesserede i at skabe et hackerspace i Århus, man behøver ikke at melde sig til, så bare duk op.

Samarbejdet er en forening af foreninger og kommer til at hedde Open Space Aarhus, stiftende general forsamling er på Tirsdag kl 19:00: http://www.openspaceaarhus.dk/

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten