Hackerspace åbnet med tunede musikinstrumenter
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hackerspace åbnet med tunede musikinstrumenter

Åbningen af den nye pilfinger-sammenslutning, Open Space Aarhus (OSAA) blev lørdag markeret med en støjende teknørd-fest.

Fra kl. 14, hvor dørene blev slået op gik nye og gamle medlemmer i gang med sportsgrenen circuit-bending - en populær disciplin, hvor musikinstrumenter og diverse elektronisk legetøj skilles ad og bringes til at klinge med helt ukendte tonearter som fabrikanterne ikke selv havde tænkt på, da apparaterne blev markedsført.

Midlerne er måleledninger med en lille seriemodstand, som blev brugt til at kortslutte benene på chips og transistorer.

Circuit-bending ved Open Space Aarhus: Musikinstrumenter og andet elektronisk udstyr fik en klemme og en modstand - og bidrog dermed til festen med ukendte tonearter. (Foto: Jonas Krøyer)
Alternative anvendelser af elektronisk udstyr er Open Space Aarhus' varemærke og særlige specialitet. (Foto: Jonas Krøyer)

Arrangementet, der var programsat til ti timer, var en stor succes, siger den nye forkvinde, datalogen Helle Friis Petersen:

»Det gik over al forventning. Vi så mange nye ansigter, både børn og ældre, der deltog med stor entusiasme. Og festen fortsatte længe. Da jeg gik hjem kl. 03.30 om morgenen, var der stadig folk i lokalerne.«

Dagen og natten blev krydret med varierende tekniske og organisatoriske indslag. For eksempel fik Open Space Aarhus overrakt en check på 5.000 kroner til elektronikværktøj og -måleinstrumenter fra Incuba Science Park, som er blevet fast medlem af pilfingrene.

»Meningen er, at hvis en af os kommer med en idé, der kan gøres til et salgbart produkt, så kan Incuba hjælpe med at få fremdrift i projektet. Omvendt kan Incuba-folkene komme her og få kreative input, hvis de står med et teknisk problem, der er ud over det sædvanlige,« siger hun.

OSAA er nu en fusion af teknisk interesserede professionelle og amatører. Foruden de århusianske hackere, som længe har afholdt sine Techtalk-tuesdays hver måned, er også Ubuntu Danmark og Drupal-gruppen med.

Desuden deltager foreningen Pensionister uden Grænser, der indsamler brugte computere fra både erhvervsliv og private og sender dem til ulandene - efter et teknisk eftersyn og en grundig sletning af harddisken.

Lørdagen bød blandt andet på en lille demonstration af, hvordan den effektive harddisksletning - med sletningscertifikat - ventes at udvikle sig til et salgbart produkt til erhvervslivet.

Dokumentation

OSAA's hjemmeside

Kommentarer (4)

Det er Seniorer Uden Grænser der arbejder med renovering af computere.

I øvrigt var det også festligt at arrangere, faktisk så festligt at der har der været snak om at holde en fest mere, så nu skal vi bare have fundet et påskud.

Hvis man går og roder med elektronik eller det der ligner i Århus, så kig forbi en tirsdag efter kl 16 til frisvømning i teknologiens pool: http://osaa.dk

  • 0
  • 0

Jeg var der også fra kl 17 - det er det sjoveste jeg længe har deltaget i - desværre skal jeg flytte til Fyn meget snart.

Der må vel egentligt være muligt at lave en Open Space Odense?!

  • 0
  • 0