Hackere sparker nyt liv i gamle dvd-brændere

Garantien ryger uden tvivl, hvis man installerer uoriginal og hacket firmware i sin gamle dvd-brænder med ønsket om at opnå højere brændehastigheder og mulighed for at kunne brænde på de nye dobbeltlags dvd-medier med dobbelt kapacitet.

Alligevel må det krible i fingrene på ejere af dvd-brændere af fabrikatet LiteOn, når de hører om den netop frigivne uatoriserede firmware, der påstås at kunne forvandle en 600-700 kroners dvd-brænder til en moderne model, der ellers koster flere tusinde kroner.

Det drejer sig om dvd-brændere af typen LDW-451S og LDW-851S, som angiveligt kan opdateres med en uautoriseret udgave af firmwaren til LiteOns nyeste dvd-brænder, SOHW-832S.

Firmwaren er modificeret af hackerduoen Codeguys, som både har publiceret sine resultater og gjort den modificerede firmware tilgængelig for download.

På websitet Cdfreaks udspiller der sig i øjeblikket en voldsom debat om resultaterne, som bliver bekræftet fra flere sider.

Risikerer uduelig brænder

Hackerduoens tekniske argumenter for at opdateringen ser ud til at virke uden uheldige bivirkninger forekommer både kompetente og troværdige. Imidlertid er det på sin plads at advare håbefulde brugere om, at den værst tænkelige udgang på egne eksperimenter med den modificerede firmware er en skrotbar dvd-brænder – uden dækning fra fabriksgarantien.

Modige læsere kan finde de nødvendige informationer via de vedhæftede links.