Haarder stadig ansvarlig for atomaffald - men hvor længe?

5. maj 2011 kl. 16:041
Haarder stadig ansvarlig for atomaffald - men hvor længe?
Illustration: Arkivfoto: Jens Panduro/POLFOTO.
Indtil videre er Indenrigs- og Sundhedsministeriet stadig i spidsen for det danske atomaffald, men det ligger fast, at ansvaret skal flyttes til et andet ministerium - der er bare ikke nogen, der har meldt sig.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ansvaret for det danske slutdepot til radioaktivt affald blafrer stadig i vinden, efter tre forstudier om typen af opbevaring, placering af slutdepotet og transporten dertil er blevet offentliggjort.

I øjeblikket har indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder ansvaret, da hans ministerium står i spidsen for den arbejdsgruppe, der er ved at udpege det bedste bud på et slutdepot. Men da Statens Institut for Strålebeskyttelse, der er et institut under Sundhedsstyrelsen, skal være tilsynsmyndighed, kan ministeriet med Bertel Haarder (V) i spidsen ikke blive ved med at have ansvaret.

Hverken Miljøministeriet, Videnskabsministeriet eller Klima- og Energiministeriet har meldt sig til at have det endelige ansvar for slutdepotet. Derfor kan det i sidste ende blive statsminister Lars Løkke Rasmussen - eller en kommende statsminister - der må skære igennem og tage en beslutning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det danske atomaffald ligger i dag ved Risø, hvor det skal være, indtil det skal flyttes ned i et slutdepot. (Jens Panduro/POLFOTO) Illustration: Arkivfoto: Jens Panduro/POLFOTO.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været overvejelser om, hvilket ministerium sagen skal høre under, når vi når frem til projekteringsanliggendet. Der er svaret, at det er statsministeren, der afgør ministeriernes ressortområder,« sagde John Erik Petersen, kontorchef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet og formand for den tværministerielle arbejdsgruppe, på et pressemøde hos Dansk Dekommissionering.

Han afviste at give et bud på, hvor langt processen kan skride frem, inden Indenrigs- og Sundhedsministeriet bliver nødt til at trække sig fra formandsposten.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. maj 2011 kl. 14:57

At overlade sådan et ansvar til så inkompetent en politiker som Bertel, finder jeg helt klart uansvarligt!