Håb om 'Paris moment' for naturen: Men biodiversitetens reelle tilstand er ukendt

Plus7. december 2022 kl. 05:023
Håb om 'Paris moment' for naturen: Men biodiversitetens reelle tilstand er ukendt
Suserup Skov ved Sorø er noget af det tætteste, vi i Danmark kommer på urskov. Den slags urørt skov er et eksempel på biodiversitetsfremmende genopretning af økosystemer. Illustration: Mads Sabroe / Wikimedia Commons.
Biodiversitetsrådets forperson håber, at naturens COP15 kan ende med aftaler på både arealbeskyttelse, presfaktorer og velfungerende økosystemer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er ikke mange uger siden, at FN’s klimatopmøde COP27 sluttede efter - vanlige - forsinkelser og utallige tovtrækkerier.

I dag indledes endnu en COP.

Der er tale om nummer 15 i rækken af FN’s topmøder om biodiversitet, og årets topmøde kan ende med at få lige så stor betydning for fremtidens globale biodiversitetspolitik, som Paris-aftalen har for klimapolitikken.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
7. december 2022 kl. 13:10

Utroligt at et så fornuftigt forslag, kan trigge så mange nedadvendte tommelfingre. Det eneste biodiversitetsrådet har bidraget med er at skabe splid. Hvis vi skal komme i mål med mere co2 optag og bæredygtigt byggeri bliver vi nød til at bevare vore skove i den form de har nu. At man så yderligere vil sætte kvæg ud i Naturnationalparkerne samtidigt med at landbruget skal brandbeskattes er jo komplet uforståligt.

2
7. december 2022 kl. 11:44

Er ord der bruges tit, men jeg har indtryk af at enhver der bruger ordene har sin egen forestilling om hvad ordene betyder.

1
7. december 2022 kl. 07:30

Står kravet om 30 % helt urørt skov ikke i vejen for at få omlagt mere areal skov? Man lukker af for meget af det private initiativ og en hel masse finansiering af omlægningen ved dette krav. I stedet for helt urørt skov (som forskerne kun kan gisne om virkningen af) kan ‘bæredygtigt drevet’ med krav om certificering/verificering og andel urørt gammelt ved, være den gyldne middelvej der bringer os i mål på både biodiversitet og klima. Hvis vi ikke får styr på klimaet uddør mange arter desværre alligevel!