Gundam? VR-styret robot fikser jernbanekabler i Japan

Robotten fra JR West skal udføre opgaver, der kan være besværlige og farlige for mennesker at udføre. Illustration: JR West / Twitter

Gundam. Transformers. West Japan Rail Company?

De to første er fiktive robotter, mens sidstnævnte er virkelighed.

Det japanske jernbanefirma West Japan Rail Company har offentliggjort en video af en menneskelignende robot, der til forveksling ligner en amputeret version af en af robotterne fra den japanske tegneserie Gundam.

Det skriver ingeniørmediet Interesting Engineering.

Robottens menneskelignende torso er monteret på en hydraulisk kran, så den kan hæves op til tværgående kabler langs jernbaner. Den er udstyret med hænder, og kan gøre brug af en specialdesignet børste til at rengøre højspændingsledningerne.

Men robotten stopper ikke ved rengøring. Den skal også udføre diverse vedligeholdelsesopgaver, da forskellige værktøjer kan kobles på dens hænder.

Herunder kan du se en video med robotten i aktion.

På toppen af torsoen sidder et par kameraer, der fungerer som øjne for den menneskelige pilot, der styrer robotten ved hjælp af et VR-headset. Ved hjælp af bevægelsessporing kontrollerer piloten kameraerne på robotten, mens et par håndtag lader piloten styre robottens arme og hænder. Hvis noget eksternt kommer i kontakt med armene på robotten, bliver det videresendt til piloten, der kan reagere på det.

Robotten er udviklet i samarbejde med Human Machinery co. og Nippon Signal co., og efter planen bliver den nye maskine sat på arbejde i 2024.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Der er ikke nogen praktisk grund til, at robotten skal have tilnærmelsesvis humanoid form, men japanernehar en slags besættelse med menneskelignende robotter.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten