Guide: Seks tips til det gode førstehåndsindtryk

6. december 2013 kl. 08:00
Efter »Nå, hvad laver du så?« kan det være svært at komme videre i samtalen. Du er måske lidt sky og genert, men vil gerne give et godt første indtryk og have, at folk holder oprigtigt af dig. Her kan du læse seks tips, der forbedrer dine chancer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Jobfinder har tidligere bragt gode tips og tricks fra den anerkendte karriereblogger Jeff Haden fra businesssitet inc.com. Her kommer hans seks bedste ideer til, hvordan du får folk til at kunne lide dig ved første indtryk.

1. Slap af i kroppen
Det kan godt være, at du har lært, at du skal møde folk med oprejst pande, dyb stemme og et fast håndtryk. Det er også fint til at signalere nonverbal selvsikkerhed, men hvis du overgør det, risikerer du at virke mindre imødekommende, end du ønsker. Slap af i kroppen, smil og signaler, at du er glad for at møde dem.

Opret dit cv på Jobfinder og lad virksomhederne finde dig

2. Vær ikke bange for at røre
Let berøring kan virke meget effektfuldt, når vi møder en anden person. Det skal selvfølgelig ikke være overdrevet, men en let klap på skulderen eller berøring af underarmen kan bidrage til, at du fremstår oprigtigt interesseret i det andet menneske. Berøringen nedbryder de naturlige barrierer, der er mellem to personer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3. Brug social jiu-jitsu
Jeff Haden kalder denne egenskab for social jiu-jitsu - evnen til at være enormt interesseret og høflig. Spørg ind til alt muligt om den person, du snakker med. De vil føle sig forkælet med opmærksomhed og nyde din interesse.

4. Vær ydmyg
Vis folk, at de er bedre end dig – til et eller andet. Hvis du kun prøver at imponere, vil folk ikke holde af dig, nok nærmere blive irriterede. Vær ikke bange for at vise en smule sårbarhed og selverkendelse. Vis, at du har respekt for den anden.

5. Lad være med at bede om noget
Du kender det sikkert godt. Man har en god samtale, og pludselig vil den anden have noget fra dig. Du fornemmer, at du kun er en brik i vedkommendes netværk. Det er ikke behageligt at blive behandlet sådan. Find i stedet ud af, hvad du kan gøre for den anden – ikke hvad den anden kan gøre for dig.

6. Slut af på en oprigtig måde
»Hyggeligt at møde dig,« er fint, men det er også en standardvending og dermed lynhurtigt glemt. Hvis du går tilbage til begyndelsen af samtalen, giver hånd igen og siger, at du virkelig har nydt at tale med vedkommende, vil han eller hun opfatte dig meget mere ægte. Et godt førstehåndsindtryk er vigtigt – men det samme er et godt sidste indtryk .

Læs også: Guide: Sådan bliver du gladere - ni ting, du skal stoppe med

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger