Guide: Byg dit eget visir til at beskytte ansigtet

29. marts 2020 kl. 10:008
Guide: Byg dit eget visir til at beskytte ansigtet
Illustration: Nanna Skytte.
Med et stykke plast, et stykke ledning, nogle plasticstrips og et liggeunderlag kan du fremstille dit eget ansigtsvisir, der beskytter mod coronavirus.
Artiklen er ældre end 30 dage

Illustration: Ingeniøren/Blagoy Nikolaev.

Læs også: Analyse: Er dansk industri klar til krigstilstand?

Læs også: Norsk opfinder er klar til at lave virusmaske på få uger

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Industrien står klar til at levere værnemidler til sundhedsvæsnet

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
31. marts 2020 kl. 13:24

De er kreative i Indien " Rajesh Babu, a police inspector in the southern city of Chennai, wears a specially constructed coronavirus helmet while stopping vehicles and pedestrians at checkpoints.

The helmet is covered in red spikes with bulbs on the end, just like the microscopic image of the coronavirus, which causes the disease Covid-19. "https://amp.cnn.com/cnn/2020/03/30/asia/coronavirus-helmet-chennai-intl-hnk-scli/index.html

Fint billede på linket fra cnn

6
30. marts 2020 kl. 15:32

Hvorfor ikke bare bruge sin fullface hjelm? Du behøver end ikke at skifte om når du cykler hjem :-)

5
30. marts 2020 kl. 14:42

Et visir er ikke et mundbind

https://www.tv2lorry.dk/lorryland/frivillige-printer-3d-vaernemidler-i-kampen-mod-corona

https://jv.dk/artikel/tre-studerende-vil-hj%C3%A6lpe-i-kampen-mod-corona

Tror 3 store skoleelever kan lave ca 100 stk på en time - og prisen er ca 3-4 kr/stk - og da alle dele kan tåle vand - så kan man klippe stripsene efter brug - og skylle under varmt vand - vaske i opvaske vand - skylle igen - nyt opvaske vand - skylle - tørre - spritte af - og samle igen. Genbrug er nok muligt 10-30-50 gange.

Har prøvet at lave nogle "skibriller" for kun at bruge 1/3 plast - som kan være en knap ressource i udlandet - folde et 8 x 52 cm liggeunderlag og skære ud til øjne og næse .... måske ... måske... NB: udvikler Corona sig til et kæmpe sundheds kaos i Afrika ... så tror jeg de vil takke for alle ideer og hjælp.

4
30. marts 2020 kl. 14:30

Faktisk fungerer et visir som noget af det bedste komplement til en maske, fordi den beskytter masken mod urenheder, dråber og infektioner med videre, sålænge den dækker kinderne ud til ørerne og ned over hagen. Den forhindrer dig også i at berøre ansigt og øjne ved et uheld. Det er derfor, den bruges på blandt andet sygehuse. På egen hånd har den dog yderst begrænset effekt, da den fx ikke forhindrer indånding af luftbårne infektioner. Det er heller ikke ligegyldigt, hvad maske, man bærer. En N95-maske ser ud til at være det bedste p.t.

3
30. marts 2020 kl. 13:00

Jeg vælger at læse indlægget som humor i en presset situation. Hvis svømmebriller og mundbind ikke beskytter almindelige mennesker (alle ved at mundbind kun beskytter sundhedspersonale), hvordan havde man så tænkt sig, at denne skærm ville være bedre. Alternativet er at trække en pose over hovedet, men det kan have nogle uheldige bivirkninger ;)

2
30. marts 2020 kl. 08:59

Det virker som om det er alvorligt ment, men hvis nogen hoster eller nyser i min retning, så vil jeg jo stadigvæk få virus med i min næste indåndning. Det er givetvis bedre end ingenting, men det er der jo så meget der er. Og bliver det plastic ikke dugget helt til på ingen tid?

1
29. marts 2020 kl. 12:46

Hej Nanna - fine tegninger - har teste ideen lidt mere - og det er bedre at dele ledningen på langs - så man kun binder med de 2 tynde ledninger inden i - håber mange kan bruge ideen - God påske. https: