Grundfos: Ingeniørens flygtningezar er lige det, der er brug for

I Danmark har vi mange både store og små virksomheder, der arbejder med nogle af de teknologier, der netop nu kan gøre en kæmpe forskel i nærområderne til for eksempel Syrien, hvor millioner af mennesker søger ly for borgerkrigen i deres land. Derfor er det den helt rigtige tanke at få en samlende indsats, der kan forene knowhow fra virksomheder og ngo’er til at sikre, at hjælpen til nærområderne når længst muligt, sådan som Ingeniørens chefredaktør Arne R. Steinmark foreslog i sin leder sidste fredag.

Læs også: Leder: Hjælp os med at udpege en dansk flygtninge-zar

Det mener Kim Nøhr Skibsted, group vice president og kommunikationsdirektør i Grundfos:

»Det er et fremragende initiativ. Det er positivt, velmenende og helt afgørende, at vi får teknologien i spil, og det ville være et godt signal fra Danmark som nation, at vi kan bringe dygtige virksomheder og organisationer sammen om at gøre noget nyttigt der, hvor der er brug vores fælles kompetencer«, siger han og fortsætter:

»Det handler nu om at finde frem til, hvordan vi får givet den bedst mulige hjælp for pengene, og her er der mange danske teknologivirksomheder, som kan gøre en stor forskel.«

Også generalsekretæren for Dansk Flygtningehjælp ser gerne et koordineret samarbejde mellem nødhjælpsorganisationer og teknologivirksomheder i Danmark.

Læs også: Dansk flygtningegeneral: Der er brug for ingeniørhjerner i nærområderne