Grontmij skal ansætte 100 nye medarbejdere i år

De godt 1000 medarbejdere i Grontmij Danmark kan se frem til at få 100 nye kolleger i år, og virksomheden er netop gået i gang med at rekruttere de første 50.

For cirka tre uger siden lagde to af de tre forretningsområder, Planning & Design samt Transportation & Mobility ud med rekrutteringskampagnen: ’Her går det godt. Send flere ingeniører’. Nu er turen kommet til Water & Energy, som netop nu forsøger at skaffe 21 nye medarbejdere, fortæller Mads Møller, direktør for Water & Energy:

Se de seneste rådgiverjob her.

»Vi forventer at ansætte 40 procent flere medarbejdere i Danmark over de næste tre år, og det betyder, at vi satser på at have 450 medarbejdere i Water & Energy i 2017. Vi har rigtig mange gode opgaver i Danmark, men fremover forventer jeg, at både vores kunder og vores medarbejdere i højere og højere grad kommer til at mærke, at vi er en stærk europæisk funderet virksomhed,« siger Mads Møller i en pressemeddelelse.

Det europæiske islæt viser sig blandt andet ved, at en række medarbejdere fra Grontmij i England netop nu er i Danmark, hvor de samarbejder med deres danske kolleger om at levere strategiske rådgivning til danske kunder.

Men samarbejdet går også den anden vej. Således kommer danske ingeniører sandsynligvis til at spille en aktiv rolle i forbindelse med, at Grontmij i England har indgået en 15-årig rammeaftale med et af Englands største vandforsyningsselskaber, Anglian Water.

Læs også: Næsten hvert andet rådgiverjob ligger nu i udlandet

Derudover arbejder danske ingeniører fra Grontmij lige nu på storskala vandprojekter i resten af Europa og i Asien, fortæller Mads Møller:

»Inden for vand er det vores ambition at blive den førende rådgiver for europæiske forsyningsselskaber samt at levere infrastruktur til asiatiske megabyer, og vi er godt på vej til at indfri den målsætning,« siger han.

Læs også: Rådgiverne ansætter flere ingeniører - og sparer på sekretærerne

Ifølge Thomas Bolding Rasmussen, direktør for Planning & Design, er der en gryende optimisme inden for byggeriet, som betyder, at der bliver brug for flere medarbejdere:

»Der er fortsat en god aktivitet i mange spændende sundhedsbyggerier, og vi mærker stor efterspørgsel efter vores kompetencer inden for bæredygtige boliger. Inden for bygherrerådgivning, projektering og commissioning mærker vi især større efterspørgsel efter certificerede bæredygtige domicilbyggerier,« siger Thomas Bolding Rasmussen.

Grontmij har ifølge FRI’s statistik en medarbejderstab på 1.043. Det er dermed den tredje største rådgiver herhjemme.