Grønt lys for at rive højhuse i Rødovre ned

23. maj 2007 kl. 00:00
Blæsten kunne ikke vælte højhusene i Rødovre, men det kan socialministeren, der har godkendt at rive husene ned i starten af 2008. I stedet for en renovering bliver der sat penge af til at bygge nyt.
Artiklen er ældre end 30 dage

Socialminister Eva Kjer Hansen (V) har givet sit endelige stempel, så de to omstridte højhuse i Rødovre kan rives ned.

Går alt efter planen, bliver husene revet ned i starten af 2008, mens beboerne allerede skal genhuses fra august til december.

Fire ud af fem beboere har stemt for en nedrivning, som også boligselskabet AAB og Rødovre Kommune støtter.

De seneste undersøgelser foretaget af det rådgivende ingeniørfirma Cowi viste ellers, at højhusene ikke var i fare for at styrte sammen, selv under en meget kraftig storm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men efter evakueringen af beboerne nytårsdag har frygten for et kollaps slået rod i beboerne og byens borgere.

Til gengæld viste undersøgelserne, at højhusene var i generel dårlig stand med revner i vægge, nedfaldne betonflager og rustpletter fra armeringen.

En renovering af bygningerne vil koste omkring 340 millioner kroner, og de penge kan lige så godt bruges på at bygge noget helt nyt, vurderer Eva Kjer Hansen over for Metroxpress.

Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S), vil til efteråret lægge en helt ny plan for området i håb om at private investorer vil købe grundene og bygge arkitektonisk interessante ejerboliger, andelsboliger og erhvervsejendomme i området.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger