Grønne opgaver forsvinder i sundhedsreformen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Grønne opgaver forsvinder i sundhedsreformen

Illustration: Steppeland / Bigstockphoto.com

»Ja, mit job er forsvundet i sundhedsreformen. Mine opgaver er lagt i den kasse, som i planen hedder 'bortfaldet'.«

Det fortæller Kristine Vik Kleffel til Djøfbladet. Hun er chefkonsulent i Center for Regional Udvikling i Region Hovedstaden og arbejder blandt andet med klimatilpasningsprojekter for regionen. Men hun risikerer at se sit arbejdsområde bortfalde under regeringens reform for Regionerne.

Hvis reformen stemmes igennem og regionerne nedlægges, bliver deres arbejdsopgaver overført til enten kommune eller stat, men grønne arbejdsområder, der inkluderer klimatilpasning, energiomstilling og cirkulær økonomi, følger ikke trop. De bortfalder i stedet, skriver Djøfbladet.

Grønne opgaver på egen hånd

Hvis Regionerne nedlægges, kan kommunerne få svært ved at løfte de klimamæssige opgaver. Uden Regionerne kommer man til at savne en instans, der kan samle kommunerne om de grønne opgaver. Det mener overborgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt (S).

Arne Boelt mener, at det er ufornuftigt at lade de grønne arbejdsopgaver fra Regionerne bortfalde, og kommunerne hverken kan eller skal stå alene med disse opgaver.

»Det er vi nødt til at samle alle kræfter om på regionalt og nationalt niveau. Så hvis man fjerner de opgaver, som regionerne i dag påtager sig på det her område, er man altså nødt til at finde ud af at lægge dem et andet sted,« siger Arne Boelt til Djøfbladet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

... om flytningen af den berømte/berygtede forureningsmåler på HC Andersens Boulevard: Ikke se, ikke høre, ikke måle - og pist væk er problemet :-)

  • 6
  • 8
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten