Gratis værktøj kan vurdere outsourcing
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Gratis værktøj kan vurdere outsourcing

Det nyudviklede beslutningsværktøj "Innovatool" er en udløber af de sønderjydske projekt "Industriel Konkurrencekraft 2000+" og består af en række elementer, der tilsammen kan bruges til at beslutte, om outsourcing kan effektivisere en virksomhed. Værktøjet er opstået i et samarbejde med blandt andre Syddansk Universitet, Sønderjyllands TIC- og Erhvervscenter og Center for Erhvervsudvikling i Sønderborg.

Innovatool omfatter et trykt kompendium og en cd-rom med kompendiet, en række Excel-regnearksmakroer og en demonstrationsvirksomhed til at vise, hvordan materialet bruges.

»Vi ville udvikle et værktøj, der var enkelt at gå til og ikke stillede store krav til statistik eller talknuseri«, siger projektleder Heinz Gordon Wolff fra Center for Erhvervsudvikling.

Derfor er beslutningsværktøjet opbygget som struktureret anvendelse af teori, konkret erfaring og sund fornuft, som brugernes ledelse og medarbejdere umiddelbart kan forholde sig til. Excel-regnearksmakroerne anvendes i første række til at visualisere resultaterne og kun i begrænset omfang som beregningsredskab.

Materialet sigter på virksomheder i størrelsen 20-200 medarbejdere – og her er Sønderjylland især stærkt repræsenteret på tele, kommunikation og elektronik med knap 10.000 ansatte fordelt på 100 virksomheder.

Test-virksomhed

Materialet holder brugerne i hånden igennem situations- og målanalyse, kompetenceanalyse og strategianalyse. Det er udviklet sammen med 11 små og mellemstore virksomheder i blandt andet elektronikbranchen – og det har netop for alvor stået sin prøve ved rekonstruktionen af en sønderjysk elektronikproducent.

»Det har været perfekt for os, fordi både kompetencer og strategi var blevet meget uklare,« siger administrerende direktør Peter Christian Petersen fra firmaet Delfi Electronics, der blev etableret ved at købe varelager, produktionsudstyr og maskiner fra konkursboet efter elektronikproducenten SJ Elektronik.

Dermed blev Delfi Electronics den afsluttende eksamen for Innovatools, før Center for Erhvervsudvikling nu frigiver værktøjskassen til resten af landet.

Man skal betale 300 kroner til trykning og kopiering af materialet, der kan bestilles på telefon 74 42 92 22. Det anbefales at bruge konsulentbistand fra de teknologiske informationscentre, TIC, når materialet tages i brug. Denne bistand er gratis.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først