GRAFIK OG VIDEO: 33 ton amatørubåd fik en lang række forbedringer
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

GRAFIK OG VIDEO: 33 ton amatørubåd fik en lang række forbedringer

Den danske amatørubåd UC3 Nautilus kunne i maj måned attter ses i danske farvande. Ubåden blev opgraderet på en lang række områder, blev sandblæst og malet både indvendigt og udvendigt.

Nautilus har stået som en rusten landkrabbe foran det vindblæste B&W værft på Refshaleøen i seks år. I sin storhedstid i 2008 og 2009 dykkede den ellers i dybderne rundt om Bornholm, sejlede neddykket i Øresund og var centrum for kunstforestillinger, hvor der blev danset ballet på dens dæk..

OBS: Nedenstående grafik virker ikke på mobile enheder

Den sidste tur blev transporten af den 1,6 ton raket HEAT1X til opsendelse øst for Bornholm. Men efter sin mission blev ubåden ramt af en batterieksplosion, der betød den skulle slæbes hjem til Refshaleøen, hvor den blev hevet på land. Siden har den kun flyttet sig to gange 85 meter, nemlig fra Raketmadsens Rumlaboratorium til Copenhagen Suborbitals og tilbage igen.

Renoveringen stod på i flere år og har involveret et utal af skiftende folk, blandt andet fra folk i den tidligere ubådsforening, der startede renoveringen i marts 2014.

LÆS OGSÅ: Ubådsforening giver Nautilus tilbage til Raket-Madsen: Ellers ville vi aldrig få fred

Læs også: Nautilus' rejse fra land til vand - de sidste skridt

Men vejen til at lade saltvandet omslutte skroget har været skrinlagt med et utal af tekniske udfordringer:

Nyt træk og gearing af propel

En af de vigtigste ombygninger er transmissionssystemet omkring skrueakslen. Nautilus sejler nemlig med en Kubota D3700 hoveddieselmotor, der kører med mellem 1500 og 2000 omdrejninger i minuttet. Det skal geares ned til omkring 100 omdrejninger i minuttet for den otte-bladede bronze-skrue med en diameter på 800 mm.

Nautilus har haft flere udfordringer med transmissionen, og gearet har været belastet. Oprindeligt var gearingen et tungt dublex kædetræk monteret omkring flere tandhjul og kædestrammere, som både gav støj og energitab. Nu har ubådsfolkene erstattet det med et tandremsystem med remstrammere og tryksmurte lejebukke. I det nye system kan drivremmen også nemt erstattes, hvis den skulle knække.

Læs også: I maskinrummet på Nautilus - fra klatmaling til ombygning

Ændringer indebærer også en ny friktionskobling og ny gearkasse, ZF 5.

Diameteren af det roterende tandhjul på skrueakslen er samtidig blevet halveret for at give mere plads i maskinrummet, men det lægger samtidig også mere pres på systemet.

Kan sejle neddykket i ti timer

Den nye udgave af Nautilus bliver også udstyret med et opgraderet elsystem, der gør den i stand til at sejle neddykket med elmotor i op til ti timer. Ubåden får 24 VDC batterier på samlet set 1,5 ton, der kan rumme 50 kwh. Dertil kommer 12 VDC batterier til navigation, radiorum, styring mv.

Tidligere var der en blanding af 24 V og 12 V, men alt kører nu på 24 V for at have mere redundans i systemet, så der altid kan tappes strøm til alt fra ethvert batteri.

I maskinrummet befinder der sig også en Kubota D722 hjælpemotor, der nu bliver koblet sammen med en transmotor 24 VDC ladegenerator, så Nautilus kan genoplade sine batterier, så længe den sejler på overfladen, eller neddykket med snorkel.

Læs også: She is called to the battle...!

Hjælpemotoren kan også tage over i nødstilfælde, hvor hovedmotoren eller gearet er i stykker. Den kan nemlig drive elektromotoren og dermed få Nautilus til at sejle diesel-elektrisk med 2 til 2,5 knob.

Gyrokompas til navigation under overfladen

Mere neddykket sejlads skaber også et øget behov for at navigere uden kompas, som ikke virker i maven på en ubåd omgivet af tykt stål.

Læs også: Nautilus reaktiveres...

Derfor installerede Peter Madsen og crew et såkaldt gyrokompas, der kort fortalt er en roterende anordning, der er ophængt kardansk. Jordens rotation vil hele tiden få kompasset til at pege mod nord.

Nødopstigning og luft i nødstilfælde

Nautilus kan i princippet dykke til 470 meter, men har aldrig dykket dybere end 40 meter. Det kan dog være, at der bliver lavet om på det, da Peter Madsens grænse på 100 meter giver rum til dybere dyk, og nu bliver der installerer et opgraderet trykluftsystem til nødstilfælde under dybe dyk. Nautilus får nemlig installeret to 50 liters tanke på 300 bar. De skal fylde med højtrykskompressor før afrejse, men kan så bruges til lynhurtigt at hjælpe med at udblæse vand fra tankene og få ubåden op til overfladen.

"OBS: Nedenstående grafik virker ikke på mobile enheder"

Den virker heller ikke (efter hensigten) på andre enheder. Alle videoerne kører samtidig og uden mulighed for at stoppe eller dæmpe lyden.

  • 4
  • 2

"et såkaldt gyrokompas, der kort fortalt er en roterende anordning, der er ophængt kardansk. Jordens rotation vil hele tiden få kompasset til at pege mod nord"

Jeg troede akslen på gyroen i et gyrokompas altid holdt samme retning/orientering, og skulle indstilles/justeres til at pege nord (eller hvad man nu ønsker)?

Jeg kan, på Android, godt vælge videoer men, ikke afspille.

  • 5
  • 0

med dens videoer fungerer fint.

Nuvel...

Gyrokompas...

En basal gyro holder sin retning i rummet ja. Men har du en fin en af slagsen har på jorden, der jo som bekendt roterer omkring jordaksen, vil den efter nogen tid ende med at dreje sig ( om en anden akse ) så rotationsaksen for gyroen er parallel med jordens rotationsakse.

Det kaldes et "north seeking gyrocompass" og er det man bruger i større skibe.

Det viser så i øvrigt også "sand nord" og ikke "magnetisk nord" og det kan navigatører rigtigt godt lide.

Desværre er den slags ret bulky og kostbare, men vi har fået denne som sponsorat.

Når jeg i øvrigt bruger udtrykket "vi" og ikke "jeg" dækker det over at Nautilus nok er min ide, og et projekt jeg har langt mange år i, men mange andre har jo har været involveret gennem tiden.

Tak til dem !

Jeg er sikker på de alle glæder sig over snart at se hende aktiv igen.

Peter Madsen

  • 12
  • 6