GRAFIK: Verdens højeste vindmølle producerer strøm - også i vindstille vejr
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

GRAFIK: Verdens højeste vindmølle producerer strøm - også i vindstille vejr

Energiproduktionen fra vindmøllerne forventes at starte op i år, mens hele projektet forventes færdigopført i år 2018.

Det andet link på tegningen virker ikke !

Det første link på tegningen: http://www.mbrenewables.com/ virker, OG man kan vælge engelsk hvis ønsket. Dvs. Max Bögl Wind AG.

De tre effekter på tegningens reversible turbiner betyder, at der kan leveres tre forskellige modeller.
Vindmøllernes effekt 13-14 MW er mindre end pumpeeffekten.

Der er ikke på hjemmesiden en nærmere omtale af effekt og energiproduktion. Vand-delen omtales som et "water battery". Givet en vis statistisk forekommende vind, så ville det jo være interessant at kende den forventede effekt, døgnkurve, hvor vindproduktionen udjævnes af pumpekraftværket.

Naturligvis kan overskydende netværkseffekt bruges til at pumpe med (om natten).

Interessant koncept- når der nu er bakker og dale at bygge på.

  • 6
  • 0

Jeg forstår ikke hvordan det giver mening at der skal bygges et reservoir ved hver enkelt vindmølle, frem for en centralt reservoir på den optimale lokation i bakkerne. Alt andet lige må det gøre installationsomkostningerne væsentlig lavere, og derfor en lavere omkostning pr kWh. Der er jo (formodentlig) ikke tale om en mekanisk kobling imellem møllens gearkasse og vandpumperne til hver enkelt reservoir.

  • 15
  • 0

Kan det tænkes at der kan spares nogle etableringsomkostninger ved at bygge vandtankene og vindmøllefundamenterne sammen? Tilsvarende lægge vandrør og elkabler ned i samme rende.

Har ingen teknisk indsigt, så det er bare et skud.

  • 4
  • 0