GRAFIK: Sådan vil Nasa-fartøj hente sten hjem fra asteroide
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

GRAFIK: Sådan vil Nasa-fartøj hente sten hjem fra asteroide

Nasas asteroide-jæger OSIRIS-REx er nu sikkert på vej mod asteroiden Bennu. Efter den altid kritiske opsendelse på toppen af en Atlas-raket fra United Launch Alliance slukkede andet trins motor efter 12 minutter og efterlod fartøjet i et kredsløb om Jorden. Kort efter tændte det igen og sendte fartøjet i kredsløb om Solen.

Nasa har bekræftet, at alt ser fint ud og solpanelerne genererer strøm. Men først om to uger vil Nasa tænde alle instrumenter og få vished om alt fungerer efter planen.

OSIRIS-REx begiver sig nu ud på en syv år lang rejse til Bennu og tilbage igen, hvor den skal sende en sonde med prøver fra asteroiden ned gennem atmosfæren til en landing i ørkenen i Utah.

Læs også: Asteroide Bennu tur-retur: Fartøj skal bringe sten hjem

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten