GRAFIK: Sådan skal Facebooks kæmpedroner udbrede internettet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

GRAFIK: Sådan skal Facebooks kæmpedroner udbrede internettet

Illustration: MI Grafik

Læs mere på Facebooks code-blog eller i Mark Zuckerbergs eget skriv om Aquila.

Lyder jo meget generøst, men sagens kritiske omdrejningspunkt ligger så bare i at det er Facebook der bestemmer indholdet. Derved favoriserer deres annoncører og fjerne det fri internet. Fb er bl.a blevet smidt på porten i Indien, med deres såkaldte gratis internet.
Jeg kender ikke reglerne for at flyve rundt deroppe, men det skal ikke undre mig om FB derved kan slippe for at spørge om lov i landene nedeunder.

  • 9
  • 0

I princippet fungerer systemet jo på samme måde som sattelitbaseret kommunikation. Der er jo små wi-fi hot spot i lokalområdet der giver up-link.
Om det er Facebook eller et andet telekommunikation consordie der opsender og driver systemet gør nok ikke den store forskel.
I Kina sidder regeringen desuden og sætter filter på det ene og det andet i internet kommunikation via lysledere.
Så der er flere nuancer af hvem der bestemmer.
Men jo flere der kan bygge frie systemer som er grænse overdragende, jo mindre kan enkelt partier eller enkelt personer undertrykke den frie kommunikation.
Velkommen til den nye teknologi. Gad nok vide hvor meget billigere dette er i forhold til sattelit systemer?

  • 0
  • 0

Hvis vi ser bort fra indholdet, så har droner nogle fordele sammenlignet med satellitter.

Signalet skal kun 2 x 20 km op og ned til en drone, men 2 x 36000 km op og ned til en satellit. Det giver en forsinkelse på 0.25 sek hvilket navnlig kan mærkes ved IP telefoni - men det er naturligvis ligegyldigt ved upload og download.

Desuden aftager signalets intensitet med kvadratet på afstanden, dvs. der skal meget kraftigere forstærkere i satellitten.

Omvendt skal der flere hop til ved droner, hvilket giver tab og forsinkelse i hvert knudepunkt.

  • 1
  • 0