GRAFIK: Så store bliver de nye testvindmøller
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

GRAFIK: Så store bliver de nye testvindmøller

Onsdag indgik Folketingets politikere en aftale om udvidelse af testområdet i Østerild Plantage og ved Høvsøre. I alt vil der i fremtiden være 16 pladser, hvor vindmølleindustrien kan teste fremtidens vindmøller. Da de nye møller i Østerild vil kræve, at et område ryddes for skov, plantes der ifølge den politiske aftale halvanden gang så meget skov, som der bliver fjernet - i alt 95 hektar. Det forventes, at de nye testpladser vil kunne tages i brug i 2019.

Kommentarer (18)

Hvad er effekten af en 330 m høj vindmølle?


Det er ingen steder specificeret pt.

Det er jo ikke møllerne i sig selv, der er specificeret til 330 m, men derimod maksimalhøjden, der må installeres på testpladsen.

Det vides pt hverken om maksimalhøjden nogensinde bliver aktuel at udnytte, eller i givet fald, hvilke tårnhøjder, rotordiametre eller mærkeeffekt, der bliver tale om.

Overskriften forekommer derfor en anelse sensationshungrende.

  • 7
  • 0