Grafik: Nye britiske fregatter modelleret efter danske skibe
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Grafik: Nye britiske fregatter modelleret efter danske skibe

Konkurrencen om at levere den næste generation af fregatter til Royal Navy er nu snævret ind til et felt på to kandidater, efter at to af de indledende konkurrenter har besluttet at slå sig sammen og i stedet levere ét fælles bud på de nye fregatter.

Designet blev afsløret i maj og bygger på de tre Iver Huitfeldt-fregatter, der siden 2010 har sejlet for det danske søværn.

Læs også: De danske fregatter kan blive mere offensive end nogensinde før

De nye britiske fregatter skal efter planen søsættes i mellem fem og ti eksemplarer fra 2023, hvor de skal supplere Storbritanniens 16 større fregatter i Duke-klassen. Ud over de gængse opgaver som overvågning, suverænitetshåndhævdelse og piratjagt skal de nye fregatter efter planen særligt benyttes til ubådsjagt.

Det er en kapacitet, som de danske Iver Huitfeldt-fregatter hidtil ikke har haft, men som de i de kommende år bliver opgraderet til, efter at Folketinget med det seneste forsvarsforlig har besluttet at udstyre fregatterne med slæbesonarer og antitorpedosystemer.

Læs også: Første gang i 14 år: Danmark bliver igen klar til ubådsjagt

Den anden kandidat i den britiske fregatkonkurrence bygger på britiske BAE Systems’ korvetter af Khareef-klassen, som er blevet forstørret med godt en tredjedel for at deltage i konkurrencen.

De danske fregatter af Iver Huitfeldt-klassen blev bygget på Lindøværftet, og skroget er designet med udgangspunkt i den unikke danske skibstype Absalon-klassen.

Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen