GRAFIK: Ny Mercedes ændrer form ved 80 km/t

24. september 2015 kl. 09:277
GRAFIK: Ny Mercedes ændrer form ved 80 km/t
Illustration: www.mercedes-benz.com.
Jo lavere vindmodstand, desto lavere brændstofforbrug. Denne simple sammenhæng er grunden til, at bilfabrikanter i disse år forsker intensivt i aerodynamik. Mercedes-Benz viste med deres Concept IAA på biludstillingen i Frankfurt, at de er med helt fremme i udviklingen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Illustration: MI Grafik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere på mercedes-benz.com

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
24. september 2015 kl. 22:10

Skønt for Mercedes, at de har overskud til at løse selvskabte aerodynamiske problemer med teknik og samtidig skabe god PR. Her tænkes på de enorme luftindtag fra en tid med ineffektive køle-hungrende motorer, som i dag mest er til for at stive smålemmede drenge af i deres maskulinitet. Moderne aerodynamiske biler forsøger at minimere kølergrillen og andre luftindtag. Tesla har erstattet grillen helt med en nose cone https://www.greencarreports.com/news/1092373_aerodynamic-tesla-model-s-electric-car-wins-the-wind-tunnel-wars. 0,19 er nu ret imponerende, og det er rart at se, at spejlene er forsvundet og fælgene gjort glatte. Sjovt nok skriver næsten ingen om frontarealet, som er en ligeså vigtig parameter for luftmodstanden.

6
24. september 2015 kl. 21:44

På vores ferie i USA overhalede vi flere gange lastbiler med særlige stativer monteret på traileren. Dette kunne klappes ud og havde én eller anden effekt på bagsiden af lastvognstoget.

5
24. september 2015 kl. 19:19

Er det sjovest at se på "centrifugal" eller på "kræft"? Nå, lige meget. Det er ret sejt :-)

3
24. september 2015 kl. 15:40

@Jens Jensen

Alle de nævnte funktioner kunne jo bare være foldet ud hele tiden. Så skulle man ikke spilde strøm på at folde ud og ind, og der kunne også spares penge på mekanikerregninger, når det går i stykker.

Permanente 39 cm bag-skørt er næppe en hjælp når man skal finde en passende parkeringsplads.

Nogle af punkterne her havde Renault også på Eolab concept bil sidste efterår på Paris Auto Show. Aktiv spoiler, aktive side-skøtter og fælge der kunne lukkes. Så vidt jeg husker er det vigtigt at fælgene kan åbnes så skivebremser kan luftkøles.

https://www.autoblog.com/2014/09/16/renault-eolab-concept-car-paris-reveal-video/

2
24. september 2015 kl. 13:58

Er der ikke mere tale om at man er startet ud med en meget aerodynamisk bil, men så for at leve op til et flot design, så laver bilen sig pænere når den kører langsomt?

Alle de nævnte funktioner kunne jo bare være foldet ud hele tiden. Så skulle man ikke spilde strøm på at folde ud og ind, og der kunne også spares penge på mekanikerregninger, når det går i stykker.

1
24. september 2015 kl. 13:30

Gad vide om ikke tilsvarende løsninger vil give mærkbare og attraktive besparelser på lastvognstog? Særligt ændringerne i front og hæk må da være interessante at lave.

Eller er det for dyrt at lave ændringer på traileren og dermed på hækken? En slags oppustelig ballon/luftpude kunne måske forbedre aerodynamikken betragteligt bagtil og nemt pakkes væk når traileren skal sættes ?!