GRAFIK: Mikroluftfartøj efterligner flagermusens vinger

Ingeniører fra University of Southampton og Imperial College London har udviklet et nyt mikroluftfartøj med fleksible membranvinger, der ændrer form ved at påføre en spænding. Teknologien - som er inspireret af flagermusevingers ekstreme fleksibilitet - har potentiale til at øge droners rækkevidde og manøvredygtighed, mener opfinderne.

Se mikroluftfartøjet i denne video:

Kommentarer (4)

Ligner det koncept russerne forsøgte med i slut 80'erne
skulle være meget effektivt, da man kunne fragte meget stor last hurtigt. (Ground effect)

  • 0
  • 0

USA's spionfly tog billeder af et usædvanligt fartøj, der trak, hvad der lignede kondensstriber, i det kaspiske hav. En video på youtube illustrerer ganske godt, hvad det handlede om: https://www.youtube.com/watch?v=Wy0UNvL37vo

Når det så er på plads, så må jeg sige at jeg er lidt skuffet over videoen, der beskriver effekten af de fantastiske, elektronisk justerbare vinger i artiklen her. Jeg har i hvert fald meget svært ved at tænke "flagermus", når jeg ser det temmelig klodsede og ikke særligt flyvbare eller stabile modelfly i videoen. Det virker faktisk lidt komisk.
Men måske handler det mere om, at historien - og især videoen - kommer ud på et alt for tidligt tidspunkt i udviklingsfasen. Hvis de får 3-4 år mere og en pose penge, så kan det godt være ideen kan demonstreres med positive resultater. Men lige nu virker det ... ufærdigt! :-)

  • 1
  • 0