

Verdens to rigeste mænd, Elon Musk og Jeff Bezos, ser nu ud til at være et godt stykke foran konkurrenterne i kapløbet om at komme først med fremtidens store løfteraketter, der er grundlaget for visionerne om rumstationer og rejser til Månen og Mars.
I flere år har Nasa lignet en maratonløber tæt på målstregen, men deres SLS-raket bliver ved at trække ud – og i år har rigmændenes firmaer SpaceX og Blue Origin begge lovet de første flyvninger med hhv. Starship-systemet og New Glenn. Nasa har også planlagt første flyvning med SLS i år.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Nu har jeg ikke lige regnet efter, men husk, at Ekin stiger med kvadratet på hastigheden, og alt den ekstra energi skal jo med på turen i form af brændstof.
Det er ikke sådan, at du bare kan dividere de to hastigheder med hinanden - og så vil forholdet i løftekapacitet til de to opgaver være det samme. Hele regnestykket kompliceres af, at en stor del af startvægten er brændstof, hvoraf meget skal accellereres op til fraktioner af sluthastigheden.Og det forklarer så hvorfor forholdet mellem løfteevnen er som det er?</p>
<p>
Det er jo en forsvindendede del af startvægten, der når i kredsløb.
Og det forklarer så hvorfor forholdet mellem løfteevnen er som det er?Kredsløb om jorden kræver en delta V på 7000 m/s, månen 11.000 m/s
Fra toppen af. Kredsløb/Månen: 95/27, 100/20, 45/14, 140/50, 27/14.
Kredsløb om jorden kræver en delta V på 7000 m/s, månen 11.000 m/s
Hvad er det der gør, at der er så stor forkel på hvad de kan bringe i kredsløb og hvad de kan bringe til Månen?