Grafik: Her er dine gode bakterier
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Grafik: Her er dine gode bakterier

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Fordøjelsesprocessen starter vel egentlig allerede i munden, hvor der bl.a. sker (så vidt jeg ved) nedbrydning af stivelse vha. et enzym.

  • 1
  • 0

Hej Claus. Det er korrekt. Af praktiske grunde startede vi grafikken ved mavesækken, men jeg kunne selvfølgelig godt lige have nævnt, at fordøjelsen allerede sætter i gang, når vi ser og lugter maden. Så kommer spyttet springende i munden og gør klar til den første nedbrydning med sine enzymer + tænderne selvfølgelig hjælper til med knusningen og gør maden klar til mavesækken. Bh. Mie, ing.dk

  • 1
  • 0

"bakterier, som hjælper dig med at tygge maden".
Omsætte eller fordøje er nok bedre end tygge.

"mavesækken, hvor maden bliver slynget rundt og knust til små partikler".
Æltet er bedre end slynget, og tværet ud er bedre end knust, og så bliver der tilsat mavesyre.

  • 0
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten