Google-selskab dropper soldrevne internetdroner

Google har siden 2014 arbejdet på at få soldrevne droner til at levere internet i øde egne. Dronerne skulle flyve højt for at minimere vindmodstanden, så de kunne drives af solcellerne om bord og holde sig selv på vingerne – og borgerne på nettet – længe ad gangen.

Den drøm er nu endegyldigt bristet for det tidligere Titan Aerospace, der i dag er en del af Google-ejeren Alphabets udviklingsselskab X. Alphabet annoncerede i sidste uge, at de soldrevne droner ikke har været udviklet det seneste år, og at projektet dermed er skrottet. Det skriver en række amerikanske medier, herunder The Verge.

Læs også: Facebook tester kæmpedrone - men Airbus er nået længere

Dermed er et af de mange projekter, der søger at levere internet overalt på Jorden, endeligt lagt i graven. Alphabet har dog stadig et projekt med samme målsætning; det såkaldte Project Loon, der vil skabe et netværk af internet-distribuerende vejrballoner.

»Holdet fra Titan blev bragt ind i X i begyndelsen af 2016. Vi afsluttede vores udforskning af højtflyvende droner til internetadgang kort derefter. I sammenligning repræsenterer økonomien og den tekniske gennemførlighed i Project Loon i dag en langt mere lovende måde at forbinde landlige eller fjerne egne af verden,« siger en unavngiven talsmand for X til sitet 9 to 5 Google.

Læs også: Facebook køber dronefirma for at bygge discount-internet

Medarbejderne fra projektet er nu flyttet til andre afdelinger i X, blandt andet Project Loon og droneprojektet Project Wing.

Ud over Project Loon er Facebook i gang med et internet-droneprojekt under navnet Aquila, der på nogenlunde samme vis vil levere internet til fjerne egne. Det samme forsøger flere selskaber ved hjælp af sattellitbaserede tjenester.

Særligt Facebook-dronerne er dog løbet ind i problemer for nylig, blandt andet på grund af styrt med en drone.

Nedenstående præsentation af Titan Aerospace stammer fra tiden inden, de blev opkøbt af Google og overtaget af Alphabet.