Google opruster på vedvarende energi-projekter

Med strømtørstige datacentre som en central del af virksomheden indså Google hurtigt, at der var penge at spare ved at effektivisere på energi-siden. Men siden da har virksomheden gjort billig og miljørigtig energi til et strategisk mål og har startet forskningsprojekter for 250 millioner kroner i vedvarende energi.

Nu går søgemaskinegiganten skridtet videre og annoncerer, at firmaet i samarbejde med General Electrics vil arbejde på værktøjer og hjælpemidler, der kan hjælpe private forbrugere med at spare på strømmen. Det skriver avisen New York Times.

Samtidigt har Google markeret, at firmaet er klar til at lægge store investeringer i produktion af vedvarende energi. Alt i alt er Google nu efterhånden en seriøs aktør i den amerikanske energibranche, vurderer professoren Daniel M. Kammen, der også rådgiver Barack Obama i energispørgsmål.

»Google er i førertrøjen, både hvad angår mandetimer og penge,« siger han til New York Times.

Imens mukker investorerne over Googles energiprojekter, som de ikke synes er fornuftige at bruge penge på i en tid med økonomisk krise og faldende oliepriser.

Strømforbruget er hemmeligt

Energi- og klimaspørgsmål har altid været højt på dagsordenen hos Google, der så vidt muligt har placeret sine datacentre i nærheden af vedvarende energikilder som for eksempel vandkraftværker.

Men Googles strømforbrug i datacentrene har altid været en velbevaret hemmelighed, da Google mener, at oplysningerne er en hjælp til konkurrenter. Et nyt datacenter i den amerikanske stat Oklahoma blev således først opført, efter at Google havde fået en undtagelse fra loven om, at alle virksomheder skulle opgive strømforbrug i grønne regnskaber.

Et typisk Google datacenter anslås at trække 50 megawatt, men hvor mange datacentre, Google har i alt, er også ukendt. I USA er der spottet 12 styk samt tre, der er under opførelse.

Dokumentation

New York Times: Financial Aspect of Google’s Environmental Goals Grows