Google massepatenterer intelligente kontaktlinser
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Google massepatenterer intelligente kontaktlinser

Ikke bare vil Google sælge sin brille, Google Glass, til hele verden - det skal tilsyneladende være mere raffineret end blot det.

Ifølge Jyllands-Posten har siden Patent Bolt opgjort en liste over Googles patentansøgninger, der viser, at selskabet har lavet en lang række patentansøgninger på forskellige typer kontaktlinser.

Faktisk så mange, at siden beskriver de mange ansøgninger som en decideret 'lavine’.

Blandt andet skulle en af ansøgningerne omfatte en kontaktlinse, der har indbygget kamera, ligesom Google skulle have søgt om patent på en idé til en blinkekommando, der kan fungere som fjernbetjening. Ét blink, og fjernsynet eller radioen skifter kanal.

Et tredje patent afslører en kontaktlinse, der kan måle alt fra temperaturer til lyspåvirkning.

Læs også: Apple patenterer ny type vindmølle: iMølle på vej?

Tidligere har Ingeniøren kunnet fortælle om Apple, der har søgt patent på en vindmølle, og sådanne strategiske tiltag er tilsyneladende temmelig normale, citerer Jyllands-Posten engelske The Independent for at konstatere.

Hvor langt ambitionerne og dygtigheden fra patent til faktisk produkt derfra rækker, er dog svært at sige.

Læs også: Googles nye kontaktlinse kan måle blodsukker

Dog er det allerede kendt, at Google i januar 2014 annoncerede en prototype på en intelligent kontaktlinse, Google X-kontaktlinsen, der skal hjælpe diabetikere med at måle blodsukkerniveau i deres tårer.

Dermed kunne meget godt tyde på, at Google mener det alvorligt i forhold til potentialet i intelligente kontaktlinser.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg vil gerne patentere at man kan kigge og dermed styre musen med sin kontaktlinse og dobbeltblink for at højreklikke og - hvad kan jeg finde på af andre latterlige ting?

Kan man virkelig patentere sådan noget ævl? Altså hvis de nu havde LAVET en kontaktlinse der kunne det der, så kan jeg acceptere, at de kan patentere teknikken. Men det andet der - det er fandme for langt ude.

 • 3
 • 1

Hvor lang tid gælder sådan et patent så?
Hvis løbetiden var ret kort, så ville det nok afholde nogen fra at udtage alle disse tåbelige patenter.
Det er jo smart at patentere noget som man først vil kunne lave om 5-10 år. Så kan man trolle andres arbejde.

 • 0
 • 1

Hvis løbetiden var ret kort, så ville det nok afholde nogen fra at udtage alle disse tåbelige patenter.
Det er jo smart at patentere noget som man først vil kunne lave om 5-10 år. Så kan man trolle andres arbejde.

Alternativt kunne man ændre reglerne så patenthaver var tvunget til at udstede licens efter en simpel og relativ billig model. Noget med max 1 USD pr produceret enhed, dog minimum x USD i total licens betaling over nogle år (baseret på dokumenterede totalomkostninger for patentet/opfindelsen). På den måde ville man ikke kunne spære for noget som helst og total omkostningen ved fejlagtigt at bryde et patent ville blive reduceret. Samtidig ville mindre virksomheder ikke blive kneppet af de store uden de som minimum fik dækket deres udviklingsopkostninger til patentet.

 • 0
 • 1

Patent kan opretholdes i op til 20 år efter ansøgningsdagen. Derefter er den patenterede opfindelse frit tilgængelig for enhver. For at få udstedt patent skal man demonstrere over for myndigheden, at opfindelsen også er mulig at frembringe, så rene idéer uden reel mulighed for virkeliggørelse kan ikke føres frem til patent (i princippet, for myndigheden bemanden jo af mennesker, og de kan som bekendt tage fejl eller lade sig påvirke af uvedkommende ting, har selv været der som menneske i en sådan myndighed). Jeg vil tro at Googles ansøgninger har lidt beskrivelse med af hvordan deres opfindelser realiseres i den virkelige verden. Den første ansøger på et felt, som både kommer med ny idé og en måde at virkeliggøre den på, kan opnå en meget bred beskyttelse på opfindelsen. Desuden vil en ansøgning, som blot anfører en idé, også selv om den ikke kan føres frem til patent, være til gavn for ansøger, fordi den næste ansøger i feltet skal forholde sig til den første offentliggørelse, og det vil næsten altid indsnævre den beskyttelse, som Nr. to kan opnå. Tvanglicensregler er på plads i lovgivningen for opfindelser med stor samfundsmæssig betydning.

 • 0
 • 0

Patentloven er meget omhyggelig i sit forsøg på at balancere fodelene for opfinderen med de ulemper, som alle andre må leve med som følge af den eneret, som opfinderen får. Efter mange år i området ser jeg ikke nogen oplagte muligheder for væsentlige forbedringer i det system vi har. Google løber med sine mange ansøgninger her den risiko at teknologi, som vi endnu ikke har set overhaler indenom og tilbyder billigere og bedre løsninger på de samme problemer, eller helt eliminerer problemerne, vel at mærke løsninger, der ligger så langt fra eventuelt udstedte patenter, at patenterne er uden betydning.

 • 0
 • 0

med et stort fremtidigt marked. Mange flere kan fremtidig udspionere deres omgivelse, uden at et stort kamera virker advarende. Fordelen er, at de optagne billeder omgående kan sendes pr. internet .

Salafister og Djihadister vil meget bedre kunne fölge og dokumenetere matyrernes sidste par skridt.

Opfinderne Nathan Pletcher, Babak Amirpaviz og Olivia Hatalsky mangler nu kun at opfinde et passende blitzlys til udstyret, uden at brugeren bliver blind.

 • 0
 • 0

Jeg vil gerne patentere at man kan kigge og dermed styre musen med sin kontaktlinse og dobbeltblink for at højreklikke og - hvad kan jeg finde på af andre latterlige ting?

Kan man virkelig patentere sådan noget ævl? Altså hvis de nu havde LAVET en kontaktlinse der kunne det der, så kan jeg acceptere, at de kan patentere teknikken. Men det andet der - det er fandme for langt ude.


Du skal også tage højde for, at ikke alle har normalt syn, hvor øjnene følges ad. Og de bruger måske skiftevis højre og venstre øje. Hvordan, skal algoritmen finde ud af, hvilket øje de faktisk ser med?

Men vi er enige om, at det er for langt ude. Her på ing.dk har vi for en del år siden kunnet læse det samme, og også set beskrevet, hvordan at det var muligt at opnå perfekt 3D effekt, ved at anvende forskellige billeder for hvert øje, samt måle hvordan øjets propil fokuseres, og anvende en teknik så billedet blev fokuseret optimalt på øjet, uanset hvordan øjet fokuseres. Jeg mener, at google halter langt bagefter i deres patenter. Og jeg tror ikke engang, at de kan realisere det.

I første omgang, vil det være realiserbart for briller. Først, vil vi se briller, hvor et billede kan blændes ind, og du kan bruge øjnene til at "klikke" med. Senere, kommer måske 3D briller. Og vi vil se komplette bærebare computere indbygget i en brille.

Det er også muligt at "indbygge" direkte i hjernen, men det etiske heri kan diskuteres. Mon google også tager patent på det? Mange mennesker mener, at de allerede har fået indbygget denne teknologi som forsøgskaniner og at det de ser på avanceret vis manipuleres og redigeres af "nisserne" fra CIA's intelligens kontrol centre...

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten