Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Google lukker USA’s eneste smartphone-fabrik

Google købte i 2011 Motorola-divisionen Motorola Mobility for svimlende 12,5 milliarder dollars. Google åbnede den første og eneste amerikansk baserede smartphone-fabrik i Texas i maj sidste år.

Fabrikken er dog snart fortid, efter at Google har besluttet at lukke fabrikken, som på sit højeste nåede at beskæftige 3.800 ansatte. I dag er kun 700 tilbage, skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

Lukningen kommer, efter at den profilerede amerikansk producerede smartphone Moto X har haft et skidt salg på hjemmemarkedet. Salgsprisen droppede fra 600 til 400 dollars (fra ca. 3.300 til ca. 2.200 danske kroner) på relativ kort tid, hvorfor omkostningerne til fabrikken er blevet uforholdsmæssig høje.

BBC henviser til researchvirksomheden Strategy Analytics, der anslår, at der blev solgt i 900.000 eksemplarer af Moto X de første tre måneder af 2014, hvilket altså ikke har været tilstrækkeligt for ejeren til at holde fast i den amerikanske produktion. Produktionen af Moto X skal fremover finde sted på fabrikker i Kina og Brasilien.

I januar solgte Google Motorola-divisionen videre til den kinesiske pc-producent Lenovo. Salget ventes at gå endeligt igennem senere på året.

Kilde BBC