Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Google køber robotfirma med speciale i kunstig intelligens

Endnu en gang har søgegiganten Google opkøbt en virksomhed, der er ekspert i robotteknologi og kunstig intelligens. Det skriver blandt andre NewScientist.

Denne gang drejer det sig om det London-baserede DeepMind, og købsprisen er på over 2,1 mia. kr. Overtagelsen kommer efter et halvt år, hvor Google har overtaget otte andre virksomheder, der alle udvikler robotter eller designer systemer, som får robotter til at agere smartere.

DeepMind udmærker sig med en algoritme til kunstig intelligens, som blev udviklet i december. Her satte firmaet en computer til at holde øje med, hvordan man spiller klassiske Atari-spil som Breakout og Pong.

Ved at analysere, hvordan de forskellige pixels reagerede i spillene, kunne DeepMinds algoritme til sidst opstille en løsning på, hvordan spillene gennemføres med så skarpe reflekser, at computeren kunne slå en menneskelig modstander, skriver NewScientist.

Præcis hvad Google kommer til at bruge DeepMind til, har den store amerikanske teknologivirksomhed endnu ikke bekræftet. Men en gennemgang af en række patenter, som DeepMind har erhvervet i år, viser, at overtagelsen måske handler om billeder.

Google vil gerne forbedre den del af sin søgemaskine, hvor brugerne kan uploade et billede og bede søgemaskinen om at finde tilsvarende motiver. Den opgave løser Google ikke specielt godt i dag, skriver NewScientist. Her kan DeepMinds algoritmer komme i spil, så billedernes pixels i højere grad kan sammenlignes.

Robotjagt

I december købte Google virksomheden Boston Dynamics, der har specialiseret sig i rekognosceringsrobotter, som eksempelvis det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har vist interesse for.

Google har også købt Meka Robotics, der bygger hele robotter, hvor hoved og bevægelige dele reagerer på tryk og skub udefra. Selve robothovedet er udstyret med to kameraer, som udgør det for øjne.

Du kan læse en gennemgang af Googles otte øvrige robotfirmaer herunder:

Læs også: Googles nye robothær består af otte firmaer

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Købet af virksomheden kunne også tænkes, at være forbundet med Googles investering i robotter. Som sådan tror jeg ikke det har noget med søgemaskinen at gøre. Men mere med robotter kan genkende objekter de ser via kameraer. Så hvis de har en stor database af hvordan et håndtag ser ud, så ved robotten hvordan sådan et skal åbnes. På den måde bliver indlæringen hurtigere istedet for evig programmering.

  • 0
  • 0

Selskabsrobotter der kan tjene som sekretære, infantarisoldater, bodyguards, samleverske, kokke, kontorpersonale, osv. De kommer nok om ca 10 år hvor de næsten er på højde med et gennemsnitligt menneske.

Dette vil nok være begyndelse på enden af vores nuværende samfundsstruktur, vi vil ændre kraftigt adfærd.

Menneskelige populotion vil falde.

  • 0
  • 0

Men, de forrige tider havde ikke kraftige nok processore, og yderst begrænset lagerplads. Nu er de 2 ting ved at komme på plads, det der er tilbage er neuralt-netværk.

Hvis du har observeret er de spæde skridt allerede taget for nogle år siden til en Quizz Master computer hvis svaghed ligger i at føre en normal samtale, hvilket foregående robotter/androider overhovedet ikke kunne udføre, så alle de grundlæggende ting er der, så 10 år er ikke så langt ude som det før har været.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten