Google fejrer Valdemar Poulsens 149 års fødselsdag
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Google fejrer Valdemar Poulsens 149 års fødselsdag

Illustration: Google

Google fejrer i dag den danske opfinder Valdemar Poulsen, der blev født 23. november 1869 i København, ved at vise hans opfindelse på sin søgeforside.

Valdemar Poulsen, der i sin tid dumpede ved adgangsprøven til Polyteknisk Læreanstalt (i dag DTU) på grund af manglende matematiske evner, er opfinder af buesenderen, der revolutionerede den trådløse telegrafi i begyndelsen af 1900-tallet , og telegrafonen, der var båndoptagerens forløber. Historien om buesenderen er detaljeret beskrevet i en bog af Hans Buhl.

Valdemar Poulsen var flere gange indstillet til Nobelprisen i fysik sammen med sin samarbejdspartner P.O. Pedersen, der i mange år var rektor for Polyteknisk Læreanstalt.

Ved en afstemning blandt danske ingeniører i forbindelse med årtusindeskiftet blev Valdemar Poulsens busender kåret som den største ingeniørbefrift i det 20. århundrede foran den transiranske jernbane og Storebæltsforbindelsen.

Læs også: Buegenerator blev århundredet bedrift

Læs også: Buesenderen var det største teknologispring

Valdemar Poulsen i laboratoriet Illustration: arkiv
Emner : Fysik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Så vidt jeg ved udnyttedes den negative impedans i en kulbue understøttet af en spritflamme, så en svingning i en resonanskreds kunne holdes vedlige.
Med triodens opfindelse og forstærkningen derved, kunne man lave det samme og lidt mere kontrollabelt.

  • 0
  • 0