Google fejrer Valdemar Poulsens 149 års fødselsdag

Illustration: Google

Google fejrer i dag den danske opfinder Valdemar Poulsen, der blev født 23. november 1869 i København, ved at vise hans opfindelse på sin søgeforside.

Valdemar Poulsen, der i sin tid dumpede ved adgangsprøven til Polyteknisk Læreanstalt (i dag DTU) på grund af manglende matematiske evner, er opfinder af buesenderen, der revolutionerede den trådløse telegrafi i begyndelsen af 1900-tallet , og telegrafonen, der var båndoptagerens forløber. Historien om buesenderen er detaljeret beskrevet i en bog af Hans Buhl.

Valdemar Poulsen var flere gange indstillet til Nobelprisen i fysik sammen med sin samarbejdspartner P.O. Pedersen, der i mange år var rektor for Polyteknisk Læreanstalt.

Ved en afstemning blandt danske ingeniører i forbindelse med årtusindeskiftet blev Valdemar Poulsens busender kåret som den største ingeniørbefrift i det 20. århundrede foran den transiranske jernbane og Storebæltsforbindelsen.

Læs også: Buegenerator blev århundredet bedrift

Læs også: Buesenderen var det største teknologispring

Valdemar Poulsen i laboratoriet Illustration: arkiv
Emner : Fysik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Så vidt jeg ved udnyttedes den negative impedans i en kulbue understøttet af en spritflamme, så en svingning i en resonanskreds kunne holdes vedlige. Med triodens opfindelse og forstærkningen derved, kunne man lave det samme og lidt mere kontrollabelt.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten