Google-browser måske på vej

Skal man tro trommerne på internettet, er Google på vej med en ny browser. Det vil i givet fald blive i samarbejde med Mozilla, vurderer analytikere.

»Jeg vil blive overrasket, hvis Google ikke arbejder på at skabe en browser. Men jeg tror ikke, de vil kreere deres egen teknologi. I stedet vil de bygge oven på Mozilla,« siger James Govenor, der er analytiker hos Red Monk.

At Mozilla i givet fald kunne blive fundamentet for en Google-browser fik yderligere næring, efter at Google var vært for Mozilla Developer Day sidste måned, hvor flere programører arbejdede på forbedringer af browseren.

Ifølge ZDNet nægtede en talsmand for Google i går at kommentere på rygterne. Det bremsede bestemt ikke den spredte snak på nettet, som blandt andet opstod, efter at folkene bag søgemaskinen ansatte nogle højprofil-folk, der tidligere har arbejdet med Microsoft Internet Explorer.

Google Inc. har desuden allerede registreret domænenavnet, gbrowser.com., hvilket naturligvis også skubber på rygterne, skrive ZDNet.