Murerbaljer, plastsække og urtepotter: I Nordjylland bliver god plast genanvendt til dårlig plast
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Murerbaljer, plastsække og urtepotter: I Nordjylland bliver god plast genanvendt til dårlig plast

PLUS.
Til og med september har der i 2019 været 3.546 ton plast og metal igennem sorteringsanlægget i Aalborg. Reno-Nord forventer at nå op på 4.700 ton inden årets udgang. Illustration: Louise Holst Andersen

Når aalborggenserne sorterer fryseposer, kødbakker og juiceflasker, bliver kun en meget lille del til nye fødevareemballager. To tredjedele brændes, og resten 'downcycles' til andre plastprodukter.

Danskerne drømmer om cirkulær økonomi, når de sirligt sorterer slikposer, yoghurtbægre og grøntsagsbakker under køkkenvasken derhjemme. Og oftest er det netop, hvad det er: en drøm. En stor del af husholdnings­plasten dumper nemlig ned gennem værdikæden, når den indleder sin rejse mod genanvendelse.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

Hvis den da overhovedet når så langt. Lad os som eksempel følge en håndsæbedispenser fra Neutral, fremstillet af den rene plasttype polypropylen, også kendt som PP-plast. Når en borger i Brønderslev Kommune smider den ud, havner den på båndet i det nordjyske affaldsselskab Reno-Nords sorteringsanlæg. Læs også: Mønsteranlæg i Aalborg kan heller ikke redde plasten: Sorteret plastaffald går op...