Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Det globale forbrug af mobildata er fordoblet på to år

Dataforbruget for den enkelte forbruger er også steget i år. Illustration: Bigstock/viewapart

Det globale forbrug af mobildata stiger og stiger. Og på verdensplan er forbruget siden 2020 fordoblet.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Ericsson.

Ifølge undersøgelsen skyldes udviklingen primært en stigning i antallet af smartphonebrugere. Samtidig er der også sket en stigning i dataforbruget for hver enkelt smartphone, som skyldes at deling af datakrævende video er blevet mere udbredt.

Ericsson kommer også med et estimat for fremtiden, og her peger rapporten på at begge udviklingstendenser vil fortsætte. I alle verdensdele vil der kommer flere smartphonebrugere frem mod 2027, men den mest markante stigning forventes at ske i Mellemøsten (3 procent), Afrika (5 procent) og Indien, Nepal og Bhutan (7 procent).

Det samme gælder dataforbruget for den enkelte smartphone, som forventes at stige fra omkring 15 GB om måneden til svimlende 40 GB om måneden.

Over en milliard 5G brugere

Ericsson har også undersøgt brugen af den relativ nye 5G teknologi. Her ser det ud til at udviklingen går samme retning, og antallet af brugere stiger og stiger. Samtidig ser udgør 5G en større og større del af internetforbruget.

Den udvikling glæder Ericssons danske landechef, Niclas Backlund.

»5G-teknologien er den hurtigst voksende mobilteknologi til dato. Men det er vigtigt at huske, at 5G er mere end blot hurtigere smartphones. 5G-netværk vil nemlig spille en afgørende rolle for fremtidens infrastruktur,« skriver han i en skriftlig meddelelse til Ingeniøren og opfordre til at udbygningen af 5G netværket i Danmark fortsætter.

Ericsson forventer, at antallet af 5G-abonnenter vil overstige en milliard i 2022, og at det i 2027 vil være steget til 4,4 milliarder. I Europa forventes 8 ud af 10 smartphone-brugere at benytte sig af 5G-netværket.

Her ses udviklingen og prognosen for udviklingen i forbruget af mobildata

Illustration: Ericsson