Global pizzakæde bringer ud med robotbude

13. april 2021 kl. 16:27
Global pizzakæde bringer ud med robotbude
Illustration: Dominos.
Projektet starter i Houston og skal med tiden udrulles andre steder i verden, oplyser Domino’s Pizza.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fra i næste uge kan pizzakæden Domino’s kunder tilvælge robotlevering, når de bestiller deres pizzaer. Når det lille førerløse bud ankommer, vil de kunne indtaste en kode på en touchskærm, hvorefter køretøjet vil åbne en dør og udlevere maden.

Den amerikansk baserede pizzakæde Domino’s Pizza, der har pizzeriaer i hele verden, har nemlig allieret sig med Silicon Valley-startuppen Nuro, der udvikler robotter.

Samarbejdet er blevet til en robot-leveringstjeneste, der udrulles i Woodland Heights-kvarteret i Houston, som ligger i Texas, skriver Domino’s i en pressemeddelelse.

Tog fart under pandemi

Initiativet kommer, netop som kæden oplever stigende efterspørgsel som følge af corona-pandemien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nuro, der som virksomhed har en værdiansættelse på fem milliarder dollars, opnåede sidste år en licens til at påbegynde de ubemandede leveringer med de små lavhastighedskøretøjer.

Læs også: Hyundai drømmer om gående biler: Robot skal både have fire ben og hjul

Projektet i Houston er kun begyndelsen, og de to virksomheder har efter sigende indgående et langsigtet partnerskab, oplyser Cosimo Leipold, der er chef for partnerrelationer i Nuro, til Reuters. Det skriver The Guardian.

Han fortæller desuden, at den store efterspørgsel på levering under coronapandemien generelt har skabt udfordringer for leveringstjenester, der ikke kan nå at ansætte nok chauffører til at følge med efterspørgslen.

Tredoblet antal af leverancer

Foruden pizzakæden har robotproducenten også indgået samarbejder med flere amerikanske detailhandler, hvor robotterne dagligt står for at levere dagligvarer og recepter. Allerede tre måneder efter at pandemien ramte USA, var leverancerne tredoblet, fortæller Cosimo Leipold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planen var oprindelig, at de ubemandede pizzabude allerede skulle i drift i 2019, men det trafikerede Houston har skabt udfordringer.

»Vores teknologi har haft svært ved at arbejde med de udfordrende scenarier, der udspiller sig på Houstons veje. Nuro og Domino’s har valgt en målrettet fremgangsmåde for at kunne prioritere en gnidningsfri og sikker implementering,« siger Cosimo Leipold til Reuters.

Læs også: Første selvkørende bybus på gaden i europæisk storby

Det er langtfra første gang, at Domino’s giver sig i kast med ubemandede leverancer. Tilbage i 2013 og igen i 2016 forsøgte pizzakæden sig med droneleverancer, ligesom kæden i 2017 afprøvede selvkørende hybridbiler.

Domino's Pizza kom til Danmark i 1997 og gik midlertidigt konkurs i 2019. I dag har kæden 14 pizzerier i Danmark.

Nuros demonstrationsvideo af de nye ubemandede pizzabude:

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger