Glemte data udleder store mængder CO2

Illustration: Microsoft

Lagrede data, der aldrig bruges igen, er årsag til et stort energiforbrug, hvilket igen medfører overflødig udledning af CO2.

Ifølge en beregning fra Veritas Technologies, udført i anledning af Earth Day den 22. april, vil disse ubrugte data i 2020 være årsag til en ekstra udledning på globalt plan på 6,4 mio. ton CO2.

Læs også: Så meget energi sluger dit dataforbrug

6,4 mio. ton CO2 svarer til knap 10 pct. af det danske CO2 udslip og er måske ikke i sig selv et chokerende stort tal.

Men interessant er selve budskabet fra Veritas Technologies om, at gennemsnitligt 52 pct. af alle data, der er lagret af virksomheder over hele verden, betragtes som »mørke« , fordi dem, administrerer dem, ikke er opmærksomme på deres indhold eller værdi:

»Masser af transaktioner forekommer i en forretning: e-mails kommer ind, filer sendes til os. Alle disse data er bare gemt i et depot, som ikke indekseres eller vedligeholdes eller overvåges eller administreres på nogen måde; det bare fortsætter med at vokse med tiden,« sagde Doug Matthews, vicepræsident for databeskyttelse og overholdelse hos Veritas til mediet TechRepublic.

Læs også: Nye cloud-baserede computerspil storforbruger energi

Derfor opfordrer han virksomheder verden over til at tænke over at reducere mængden af glemte data ved at styre data mere effektivt og slette ubrugte data.

Ifølge Mathewws kan alle bidrage ved at slette gamle e-mails, forældede dokumenter og ubrugte fotografier fra deres egen opbevaring i skyen.

Medmindre databrugere ændrer deres operationer, vil der de næste fem år blive genereret mere end fire gange så meget »dark data« som i dag, har Veritas Technologies anslået.

»Hvis en organisation er bekymret for deres kulstofaftryk, bør den prioritere at få styr på deres »dark data«,« sagde Doug Matthews til TechRepublic.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er måske billigere at gemme data på bånd, end at sortere i dem.

IBM kan gemme 200GB pr kvadrattomme bånd.

https://qz.com/1561878/google-amazon-and-m...

Men det er vel som med ting, der bliver sat på loftet: De bliver aldrig hentet ned igen, og man overlader det bare til arvingerne at køre det til genbrug.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten