Glasur giver støbeforme nyt liv

Traditionel polering består i at pudse en overflade med gradvis finere og finere diamantkorn. Dette er en meget langsommelig og fysisk hård proces, hvor det kan tage en person flere uger eller sågar måneder at pudse for eksempel en plaststøbeform af stål.

Kvaliteten af poleringen er meget afhængig af det stål som formen er lavet af, og de forskellige faser i stålet giver en begrænsning i den opnåelige kvalitet.

Derfor vil parterne i et nyt Højteknologiprojekt arbejde med en glasur (HSQ-belægning, som har været brugt i elektronikbranchen), som hærder til kvartsglas.

Man kan godt coate værktøjerne i dag, men ikke uden at få små huller i overfladen, fordi coatingen følger metallets ru overflade. Men ifølge administrerende direktør i Polerteknik og projektleder Per Haugaard har belægningen ikke tidligere været anvendt i støbeværktøjer.

»Det har været testet på mindre forme af stål, men vi skulle gerne kunne anvende det på flere forskellige materialer og store forme,« siger han.

For eksempel på forme til vinduesrammer fra Velux, som skal testes i løbet af projektet. Men de store forme kræver store maskiner, og det er en del af projektet at få bygget dem.

»Man kan kan ikke købe udstyret i dag, så det er det, vi blandt andet skal bruge pengene på,« siger direktøren om budgettet på 14 millioner kroner.

At lægge en kvartsglasbelægning på værktøjerne vil tage timer i stedet for uger med manuel slibning, og det vil være af stor værdi for slutbrugerne. Især ved introduktion af nye produktserier, hvor flere hundrede nye støbeforme skal poleres inden produktionen kan starte. Samtidig vil den nye metode ikke være fysisk nedslidende for medarbejdere.

Med den nuværende polerekapacitet i Danmark kan det tage flere år at blive klar til produktstart, hvor det med den nye teknik kan klares på nogle få uger. Det vil samtidigt betyde, at værktøjsmagere og sprøjtestøbere har mulighed for at få udført slibningen i Danmark i stedet for at rykke opgaven til udlandet, hvor kapaciteten er større, mener Per Haugaard, der har en plan om at omdanne Polerteknik til en højteknologisk kompetencevirksomhed.

»Vi arbejder på at blive et center for denne teknologi til sprøjtestøbeforme, så vores marked blive endnu større,« siger direktøren, der inden for de seneste to måneder har oplevet at fordoble sin arbejdsstyrke på grund af øget efterspørgsel.