Glade ingeniører får indfriet jobambitionerne

De jobmæssige ambitioner står i fuldt flor hos 80 procent af ingeniørerne. Det viser en undersøgelse om ingeniørers karriere, som DIP (Danske civil- og akademiingeniørers Pensionskasse) har foretaget for Ingeniøren blandt et repræsentativt udsnit af sine medlemmer.

Tallene giver et anerkendende nik fra Torben Andersen, leder af Institut for ledelse og virksomhedsstrategi ved SDU og tidligere direktør for MBA-uddannelserne på DTU:

»80 procent er godt nok flot. Mange af os sidder i job, hvor der er betydelige rutineelementer, og det har ingeniører sikkert også, men de formår bedre at skabe egne job og påvirke dem. Qua deres ekspertise er de i stand til at definere, hvad jobbet skal handle om, snarere end at andre gør det,« siger Torben Andersen.

Utilfredse bliver indebrændte

Tilbage står de 20 procent, der ikke får deres ambitioner opfyldt, og de er ifølge Edith Kahlke, Kahlke Erhvervspsykolog, en påmindelse til virksomhederne om, at de skal være opmærksomme på, at en femtedel af ingeniørerne kan være på vej væk.

»Hvis ledelsen ikke har øje for dem, mister de engagerede medarbejdere, som måske føler, at virksomheden ikke bruger deres kompetencer. Det kan også betyde, at én, der er utilfreds, og som ikke finder et andet job, risikerer at blive på arbejdspladsen, men nu som en indebrændt og besværlig medarbejder,« siger hun.

Annette Raunsholt, partner i MyMentor, er ikke forskrækket over de 20 procent, som svarer nej til, om de får opfyldt deres jobmæssige ambitioner:

»Når 80 procent føler, de får deres ambitioner som ingeniør opfyldt, er mulighederne der nok for de fleste, hvis de vender og drejer det lidt. Men der er sikkert nogle blandt de 20 procent, som skulle have valgt en anden uddannelse eller skulle bruge deres ingeniøruddannelse på noget helt andet,« siger Annette Raunsholt.

Hun peger på, at uopfyldte ambitioner også kan udspringe af den livsfase, man befinder sig i:

»Det er jo folk, der er forskellige steder i deres liv. Hvis man lige er blevet far, så bliver man måske hængende i et job, der ikke er helt optimalt - eller hvis man er to år fra pensionen,« siger Annette Raunsholt.

Hun tvivler dog ikke på, at de mange positive ingeniører er ærlige nok. Hun får dagligt syn for sagn, fordi hun møder mange ingeniører på sin arbejdsplads, der ligger i forskerparken Scion DTU:

»Jeg spiser frokost sammen med ingeniører hver dag. De er glade mennesker, som ikke brokker sig, men som altid giver en fantastisk engageret beskrivelse af, hvad de har gang i, når man spørger dem,« siger Annette Raunsholt.

Forsøger at ændre situationen

Ifølge undersøgelsen arbejder 70 procent af de ingeniører, der har uopfyldte jobambitioner, på at ændre deres situation. Og det er et meget højt tal, mener Kenneth Carstensen, karriererådgiver hos IEF-Fonden, IDA:

»Det skyldes, at ingeniører har evne, vilje og lyst til at lære nyt, og at de sætter handling bag. Jeg er masser af gange blevet imponeret over, hvad medlemmerne gør. Jeg synes, det er en meget flot håndtering,« siger Kenneth Carstensen.

Kun en lille brøkdel af ingeniørerne med uopfyldte jobambitioner har for alvor resigneret: 11 procent af de utilfredse 'gør ikke noget for at finde et andet job', mens 7 procent 'gerne vil skifte job, men tvivler på, at de har de fornødne kvalifikationer'.

Læs mere om, hvad og hvem der styrer ingeniørers karriere, i Karrierekompasset, som udkommer sammen med Ingeniøren i morgen, fredag.

Emner : Arbejdsmiljø