Giv din notebook strøm i 160 timer med brændselscelle

Brændselsceller i stedet for batterier, så den bærbare pc kan holdes fri af stikkontakter i længere end nogle få timer. Det har længe spøgt med prototyper, men endnu har vi de første modeller hos den lokale pc-pusher til gode.

Denne gang er prototypen dog vist af et selskab med pondus, den koreanske elektronikproducent Samsung. Selskabet har ifølge flere blogs og internetmedier udsendt en pressemeddelelse på koreansk om en ny brændselsceller, som kan levere strøm, 20 watt, til den bærbare pc i 160 timer.

Det svarer nøjagtig til den månedlige arbejdstid. Men man skal nok ikke regne med at sidde med pc'en i skødet så længe. Samsungs brændselscelle-modul, der bygger på en Direct Methanol Fuel Cell (DMFC), ligner mere en dockingstation end et traditionelt batteri.

Til gengæld skulle koranerne arbejde på en krympet udgave, der kan levere 15 timers strøm på en kaffekop metanol.

Samsung hævder, at energitætheden i brændselscellen er fire gange så høj som hos konkurrenterne. Desuden skriver nogle blogs, at der er kommet styr på støjen, som skulle være et problem for andre brændselsceller til notebooks.

Derimod er det småt med detaljer om, hvornår vidunderet kan købes. Samsung lover blot at kommercialisere brændselscellen i løbet af i år.