Gigantindtægt til Neurosearch
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Gigantindtægt til Neurosearch

Det danske biotekfirma Neurosearch har her til formiddag underskrevet en aftale om at sælge verdensrettighederne på en af virksomhedens lægemiddelkandidater til den tyske medicinalgigant Boehringer Ingelheim for 680 millioner kroner. NS2330 hedder stoffet, som Neurosearch har arbejdet på i flere år, og som ifølge virksomheden har vist sig særdeles lovende, som et fremtidigt lægemiddel til behandling af Alzheimers sygdom og Parkinsons sygdom.

Ud over de 680 millioner kroner, hvoraf virksomheden indkasserer 170 millioner kroner straks og resten i årene frem til, at lægemidlet er klar til at blive markedsført, har Neurosearch sikret sig et ukendt beløb i royalty, når NS2330 kommer på markedet. Desuden beholder det danske firma rettighederne til at sælge lægemidlet i de nordiske og baltiske lande.

Neurosearchs grundlægger og bestyrelsesformand, Asger Aamund, oplyser i en pressemeddelelse, at virksomheden som følge af handlen forventer et regnskabsmæssigt overskud for 2002 i størrelsesordenen 10-20 mio. kr. Det vil i så fald være første gang i virksomhedens mere end tiårige levetid, at Neurosearch undgår røde tal på bundlinien. Virksomhedens årsregnskab for 2001 er endnu ikke offentliggjort, men ifølge de seneste udmeldinger vil regnskabet for sidste år formentlig ende med et underskud på omkring 170 millioner kroner.

NS2330 var indtil i dag et af i alt seks lægemiddelkandidater, som Neurosearch havde i klinisk udvikling. Stoffet forstærker
funktionen af neurotransmitterne acetylcholin, noradrenalin og dopamin, der alle er svækkede hos Alzheimer- og Parkinsonpatienter. Dyreforsøg og indledende forsøg på Alzheimerpatienter har vist tydelige forbedringer blandt andet i patienternes evne til at huske og genkalde sig information.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten