Giganthandel vil skubbe Sweco af tronen som Nordens største rådgiver

Illustration: ÅF

Den svenske rådgivningsvirksomhed ÅF, der har flere afdelinger og et arkitektfirma i Danmark, er på vej til at blive Nordens største.

Virksomheden har ifølge en pressemeddelelse og en hjemmeside dedikeret til købstilbuddet tilbudt at købe den finske rådgivningsvirksomhed Pöyry for 4,5 mia. kr.

Bliver tilbuddet accepteret af Pöyrys aktionærer, vil den kombinerede virksomhed få 14.550 fuldtidsansatte og omsætte for omkring 14 mia. kr. på årsbasis. Det er mere end svenske Sweco, der hidtil har ført de nordiske rådgiveres konkurrence med en omsætning på 12,3 mia. kr i 2017.

Læs også: Ny rådgiver-gigant kan starte opkøbsræs

Rationalet bag handlen er ifølge ÅF, at de to virksomheder komplementerer hinandens ydelser. Pöyry er fokuseret på træpulp, papir og energi, mens ÅF er stærk inden for autoindustrien, den avancerede fremstillingsindustri, fødevare- og medicinalområdet. Desuden er Pöyry til stede i omkring 20 lande, hvor ÅF ikke har kontorer. Den kombinerede virksomhed vil have faste kontorer i 45 lande.

Læs også: Svenske rådgivere snupper to store danske tegnestuer

Til sammenligning havde Danmarks største rådgivningsvirksomhed, Rambøll, der i øvrigt købte en afdeling af Pöyry i 2014, en omsætning på 10,7 mia. kr. sidste år og beskæftigede 12.500 fuldtidsansatte.

Emner : Rådgivere