Gensplejset bakterie æder CO2 - og producerer acetone og alkohol

PLUS.
Skal man lave acetone kan man, ifølge forskerne bag studiet, regne med deres genmodificerede bakterie Clostridium autoethanogenum, der kun kræver kuldioxid og brint til gengæld. Illustration: felipecaparros/Bigstock

Forskerne bag en ny fermenteringsproces, der bruger en CO2-slugende bakterie, håber, at deres arbejde kan danne grundlag for CO2-negativ produktion af nyttige, industrielle kemikalier i fremtiden.

Med det tidstypiske fokus på et ansvarligt CO2-budget, er der en vis efterspørgsel på måder at mindske udledninger på, og en del forskning satser på at finde en løsning. Forskere fra Northwestern University,
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.