Genredigering og bakterieboost: Blege koralrev får farverne tilbage
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Genredigering og bakterieboost: Blege koralrev får farverne tilbage

PLUS.
Koralrevet ved Ny Kaledonien ud fra Australiens vestkyst har mistet sine farver, men nu forsøger man med forskellige metoder at give de blege koraller farverne tilbage. Illustration: The Ocean Agency / XL Catlin Seaview Survey

Forædling, genredigering og kunstig skygge kan blive nødvendige våben, hvis de farvestrålende koralrev skal klare klimaforandringerne.

Koraller er langt mere end et flot skue for dykkende turister. Koralrev er vigtige værn mod storme og bølger, de sikrer fiskebestande, som op mod en halv milliard mennesker lever af, og de er hjem for over en fjerdedel af alverdens havdyr. Men op mod halvdelen af verdens koraller er døde siden 1980’erne.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

De har fået stress, og det samme har algerne, som brødføder dem. Læs også: Her er fem våben, der kan restaurere koralrevene Dengang var forurening og overfiskeri de store syndere, mens det i dag er klimaforandringer, der truer med at tage de farvestrålende dyr fra os. De kan simpelthen ikke nå at tilpasse sig i det tempo, som forandringerne sker med. Koraller lever For dyr er de, kor...