Gennembrud for luft-smøring: Store skibe sejler på bobler

Plus4. november 2022 kl. 05:2411
Gennembrud for luft-smøring: Store skibe sejler på bobler
Store søfartøjer som container- og cruise-skibe kan reducere brændstofforbruget ved at "sejle på bobler". Illustration: Magnifier/Bigstock.
Air lubrication eller luft-smøring er en mere end hundrede år gammel teknologi. Nu står den overfor sit kommercielle gennembrud.
Artiklen er ældre end 30 dage

Boblerne fra de tonsvis af metan, som lækkede fra Nord Stream-rørledningerne i sidste måned, gjorde det livsfarligt at sejle nær lækagerne.

Men en anden slags bobler under skibsskroget kan bidrage til at reducere brændstofforbruget betragteligt.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
11 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
5. november 2022 kl. 21:25

hullcleaning er relativt lille,

Med en passende bundmaling, antifouling, er der forbløffende lidt (ingen) begroning på bunden af et skib, siger en der lige har taget sit båd op efter 6 måneder i vandet. Det eneste sted på bunden hvor der var begroning var de punkter på bunden af kølen den havde stået på, og som vi derfor ikke kunne komme til at male.

10
5. november 2022 kl. 11:19

og det kan der være mange forskellige årsager til, et tænkt eksempel: Hullcleaning koster 50. Samlet brændstofbesparelse ved hullcleaning: 100. Ekstra omkostning ved at skibet ligger stille en dag grundet hullcleaning: 60. Så kan det bedre betale sig at sejle uden hullcleaning grundet besparelse på 10, men miljøet betaler regningen. Hæves brændstofprisen med 20 kan hullcleaning godt betale sig, deraf "Brændstoffet må være for billigt".

9
5. november 2022 kl. 11:03

..jeg har mit "indtryk" fra intern kenskab.

Og ja, jeg er helt enig i at det burde være i rederiernes interesse. Bare fordi det er det rigtige, er det ikke ens betydende med det bliver prioriteret.

8
5. november 2022 kl. 08:48

Hej Henning Petersen

Jevons paradoks tilsiger at det næppe vil reducere udledninger af drivhusgasser.

Umiddelbart mener jeg at det er en fejltolkingn af Jevons paradoks at påstår at bobler på skibe næppe vil reducere udledninger af drivhusgasser, men uanset; tak for henvisningen til William Stanley Jevon.

William Stanley Jevon har skrevet meget fornuftigt, men typisk fornuftigt i sin tid, det kommer jeg tilbage til. Wiki har en fin artikel om The Coal Question, som er grundlaget for Hennings betragtning ovenfor.

William Stanley Jevon kommer på bagkant af Thomas Malthus, hvis man tager de to herrers legacy:

Thomas Malthus: Befolkningstallet stiger og det kommer til at gå ad helvede til.

William Stanley Jevon: Vi løber tør for kul og det kommer til at gå ad helvede til.

Fik de ret?

Og det er så her jeg tænker på Klimabenægternes: Vi kan ikke bruge fossile brændsler og det kommer til at gå ad helvede til.

7
4. november 2022 kl. 23:18

Man kan glæde sig over billigere transport, men Jevons paradoks tilsiger at det næppe vil reducere udledninger af drivhusgasser.

5
4. november 2022 kl. 12:25

Udover artiklen, på mig, virker lidt som en reklame. Savner jeg også noget viden om, hvordan det mere specifikt virker, hvordan de omtalte fordele/besparelser reelt opnås.</p>
<p>

Overfladefriktion er et produkt af hastighedsgradienten i sejlretningen fra overfladen ud i vandet (dV_x/dy) i anden potens - hvilket teknologien ikke ændrer noget ved - gange med densiteten af fluiden. Og ved at luftboblerne fortrænger noget af vandet i grænselaget, reducerer de den effektive densitet af fluiden, hvori hastighedsgradienten optræder. Der er naturligvis også en lille opdrift af boblerne, men det bliver nok så rigeligt opvejet af omkostningerne ved at komprimere til ca. 1-2 barg for at overvinde det statiske tryk ved bunden plus tryktabet udgennem oscillatoren.

PS: Jeg er ikke sikker på dette er den dominerende effekt, men det var hvad der slog mig og blev "verificeret" ved opslag i min fluiddynamikbog.

4
4. november 2022 kl. 10:56

Utroligt at læse sådan en artikel i Ingeniøren, 10 år efter at en dansk virksomhed startede på at levere udstyr til det formål på kommerciel basis!

Mon ikke det siger en del om erhvervsklimaet her i landet at nogle få udvalgte virksomheder har mediernes og politikernes bevågenhed og derudover aner man ikke hvad der foregår og er i øvrigt også ligeglad. Og selvfølgelig har virksomheden ikke længere produktion i Danmark!

Potentialet for teknikken afhænger naturligvis af om man sparer mere energi ved air lubrication end man bruger på at producere luftboblerne!

(Jeg har ikke kigget i arkivet for at se om der skulle have været omtale dengang, men umiddelbart husker jeg det ikke)

3
4. november 2022 kl. 10:31

Det er min fornemmelse at Interessen for hullcleaning er relativt lille, selv for vores egen Maersk, som jo nok burde være lidt grønnere end de fleste.

Hvor har du det indtryk fra?

Det er i høj grad i rederiernes interesse at holde skroget rent, da de reducerer fuelforbruget og dermed udgifterne. Der er nok en grund tal at skibe males med særlige bundmalinger af forskellig type afhængig af skibet generelle hastighed.

2
4. november 2022 kl. 10:22

Udover artiklen, på mig, virker lidt som en reklame. Savner jeg også noget viden om, hvordan det mere specifikt virker, hvordan de omtalte fordele/besparelser reelt opnås.

Og, som Brian nævner ovenfor, hvor kritisk rengøring af skroget er.

1
4. november 2022 kl. 08:37

...formoder det forudsætter er skroget er rimelig glat, dvs. uden gevækster, muslinger og hva' har vi, som relativt hurtigt kommer på skroget. Bliver skroget ikke renset tit (hullcleaning) hjælper disse bobler nok ikke. Og i det hele taget er det nok hér man skal sætte ind først! Når man er nået dertil hvor ens skiber "altid" er glatte, så kan man begynde at kigge på bobler. Det er min fornemmelse at Interessen for hullcleaning er relativt lille, selv for vores egen Maersk, som jo nok burde være lidt grønnere end de fleste. Brændstoffet må være for billigt.