Gearløse møller fra Siemens bliver solgt for første gang
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Gearløse møller fra Siemens bliver solgt for første gang

Den kommercielle premiere for den gearløse vindmølle fra Siemens Energy kommer til at foregå på det Nordamerikanske marked, som Siemens satser meget på.

Køberen er Oklahoma Gas Electric og de foreløbig tre gearløse vindmøller på hver 3 MW skal installeres i en vindmøllepark ved navn Crossroads i Oklahoma - sammen med 95 stk. 2,3 MW vindmøller. De første vindmøller til parken skal leveres i april 2011.

Samtidig offentliggør virksomheden, at den vil etablere en ny vingefabrik i Canada - delvis på baggrund af en ny rammeaftale til et canadisk projekt. Her skal Siemens levere 600 MW vindkapacitet til Samsung C&T Corporation til forskellige projekter i Ontario.

Vingefabrikken vil skabe op til 300 grønne job, og ifølge Jens-Peter Saul, ny administrerende direktør i Siemens Wind Power, skal fabrikken styrke produktionsnetværket til nogle af virksomhedens nøglemarkeder:

»Samtidig markerer leverancen af den nye generation af gearløse vindmøller til Oklahoma det første skridt på vejen mod at etablere denne skelsættende teknologi på det amerikanske marked« siger Saul i en pressemeddelelse.

Det er to år siden, at Siemens Wind Power opstillede to forskellige gearløse mølle-typer til test. De var hver på 3,6 MW og generatorerne var traditionelle mangepolede synkrongeneratorer med permanente magneter.

I december 2009 blev et nyt, gearløst design lanceret - denne gang i en 3 MW udgave og med et særligt generator-design, kaldet en 'inverteret generator'.

Det dækker over et design, hvor statoren står stille i midten, mens rotoren drejer udenom, og det giver hele møllen et mere slankt og kompakt design.

Teknologichef Henrik Stiesdal kaldte i december møllen for 'det første skridt i retning af en serieproduceret gearløs vindmølle fra Siemens.'

Hehe,jeg misforstod overskriften,jeg troede de havde lavet en "Georg Gearløs" vindmølle

  • 0
  • 0

Når jeg kigger på billedserien hvor de monterer nacellen:

http://www.uhrevind.dk/300-266-272-uge-49-...

Undrer jeg mig over hvor langt ude over tårnet tyngdepunktet ligger.

Prøv f.eks at se billede 12 hvor nacellen tydeligt er stroppet til kranen foran tårnet.

Senere kommer vingerne til på samme side af tårnet.

Ville det ikke have været mere praktisk at montere generatoren modsat vingerne i forhold til tårnet, så tårnlejet primært blev belastet vertikalt ?

Som det er nu hænger stort set hele vægten udenfor lejet.

Poul-Henning

  • 0
  • 0