Gaseksplosion nær Paris rev bygning midt over

Familiebilleder, et toiletsæde, afrevne stykker af tapet, møbler og et væld af murbrokker har samlet sig i en kæmpe bunke i boligkvarteret Rosny-sous-Bois lidt nordvest for Paris.

Ruinhoben opstod søndag klokken syv om morgenen, da en eksplosion fik halvdelen af en fireetagers bygning til at kollapse, og nu kæmper redningsfolk med at trække overlevende og døde ud af ruinerne, skriver nyhedsbureauet Associated Press.

Indtil videre er mindst seks mennesker omkommet, og 11 personer såret, fire af dem alvorligt.

Men redningsfolkene håber på, at der stadig findes lommer af luft og held, så enkelte overlevende stadig findes inde i mørket, som da redningsfolkene trak et barn ud, der var beskyttet af en madras og en bjælke over hovedet, skriver The Guardian.

Alt peger på gas

Eksplosion var så voldsom, at indbyggere op til 100 meter væk beskriver, hvordan alt rystede, og de løb ud på gaden. Alt peger på, at det var en gaseksplosion, og en brandmand på stedet, Gabriel Plus, fortæller til The Guardian, at folk havde arbejdet med netop gas og elektricitet i området kort før eksplosionen.

Men gasselskabet GRDF oplyser, at 'ingen lækager har tidligere været rapporteret i området'.

Politiet peger også på, at en gaslækage var skyld i eksplosionen og er nu i gang med en undersøgelse af årsagerne.

Bygningen var opført i 1970 og var vedligeholdt efter alle foreskrifter og i 'perfekt stand', oplyser bygningens vicevært, Phillipe Galli til The Guardian.

Emner : Naturgas
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tænk hvis man lavede en artikel hver gang der var nogen der døde i en brand i en bolig, pga. fejl i elinstallationerne i Frankrig... Sikke mange dødsfald der er pga. atomkraft, det må da med i statistikkerne... :)

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten