Galleri: Se fem tegnestuers bud på Amagerværkets fremtid

6. april 2015 kl. 13:002
Artiklen er ældre end 30 dage

Spektakulær arkitektur og biomasse skal spille sammen på fremtidens udvidelse af Amagerværket. Fem tegnestuer har givet deres bud i Hofors konkurrence. Tre forslag går nu videre til næste runde. Se alle fem forslag her.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
7. april 2015 kl. 14:08

jeg ved ikke om vandfaldet ville kunne producere mere energi end det skal bruge for at køre.

Der skal bare bruges en perpetuum mobile.

Herudover så at forslaget om at lave et vandfald da himmelråbende tåbeligt - bevares, det ser da meget sjovt ud, men er et energispild uden lige.

Og så kunne man håbe at bygningerne kommer til at matche Amager Bakke, så man ikke ender med to bygningsværker der prøver at frastøde hinanden i gensidig væmmelse over den andens arkitektur.

1
7. april 2015 kl. 13:24

Jeg kan godt lide Gottliebs og især KHR's forslag. Et så stort vandfald, må kunne bruges til at producere elektricitet. I udgangspunktet skal vandet selvfølgeligt pumpes op, hvilket kræver energi, og jeg ved ikke om vandfaldet ville kunne producere mere energi end det skal bruge for at køre. Som supplement kunne man evt. opsamle regnvand i store tanke oppe på taget og bruge det i vandfaldet også, så mængden af vand der skal pumpes op bliver mindre.

Derudover synes jeg tanken er interessant, fordi det ville være flot og give en levende facade. Det er vel de færreste, der kan undgå at lade sig tryllebinde af vand - uanset om det nu er havets bølger, det klukkende vand i åen - eller et vandfald.