Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Fysikeren Pernille læser MBA: »Det er motiverende at blive dygtigere«

PLUS.

Som ph.d. i fysik og nu professor på DTU har Pernille Harris valgt en uddannelse og en karrierevej, hvor der er langt mellem kvinderne. Og i august begyndte hun så på endnu et studium med en skæv kønsfordeling: DTU’s Executive MBA, hvor der i år kun er fire kvinder.

Pernille Harris følte et behov for mere viden om strategi og ledelse, og da hendes chef foreslog, at hun søgte ind på studiet, slog hun til.

Læs også: Pludseligt fald: Nu er kun hver syvende MBA-studerende en kvinde

Hvorfor andelen af kvinder er så lav, har hun ikke et bud på, men selv motiveres hun af at blive klogere:

Illustration: DTU

»Det er motiverende i sig selv at blive dygtigere og få mere viden. Og præcis de emner, man beskæftiger sig med på MBA’en, har jeg aldrig lært noget om. Det er spændende emner, og man får en ret god selvindsigt.«

Herudover forventer hun at få mere viden om, hvordan man bedriver ledelse inden for forskning og innovation:

Stor indflydelse på fremtiden

»Innovation er virkelig vigtigt, hvis Danmark skal kunne klare sig internationalt, og gennem mit arbejde har jeg stor indflydelse på fremtidens kemiingeniører,« siger hun:

»Jeg håber at lære min egen ledelsesstil bedre at kende, så jeg kan forbedre mig. Det er vigtigt i samarbejde med andre, og det er vigtigt, når man leder mange unge mennesker, som jeg gør i mit job.«

Læs også: Hun er en af de få kvinder på MBA-uddannelsen: »Det er ingen hemmelighed, at jeg er ambitiøs«

MBA-studiet er kendt for at være endog meget tidskrævende, og netop det får skyld for at afholde kvinder fra at søge ind. Den udfordring klarer Pernille Harris med hjælp fra teknologien, for hun har i forvejen meget læsning på arbejdet:

»Alt materiale, der kan skaffes på PDF, får jeg læst op med en PDF-reader. Det betyder, at jeg kan ‘læse’ til og fra arbejde, når jeg går rundt om Damhussøen, sidder på romaskinen eller er i gang med andre lignende gøremål. Det betyder faktisk, at læsestoffet ikke fylder så meget.«