Fyret? Sidemanden er ikke din konkurrent

I er en gruppe kolleger, der har modtaget en fyreseddel samtidig. I er ikke blevet fritstillet og sidder nu side om side og kigger måske på de samme jobopslag, og ved ikke lige om I tør fortælle om jeres strategi for at finde nyt job.

Læs også Fyret – hvad så? Stop, vent, kør

Svaret fra karriererådgiver i Ingeniørforeningen IDA Kim Knudsen er klar. Du skal opføre dig sådan, at du kan se dig selv og sidemanden i øjnene igen:

»Du skal fokusere på at være den gode kollega og gøre opmærksom på de muligheder, der opstår, som passer til vedkommende. I sidste ende er det jo den enkelte virksomhed, der bestemmer, hvis I skulle søge det samme job. Hvor meget du åbner dig om din egen strategi, kommer jo an på, hvilken type du er.«

Find dit nye job her

Kemien er afgørende

Kim Knudsens holdning er nemlig, at Danmark er en stor brugsforening – og vi kommer sikkert til at møde hinanden igen. Og i en eventuel konkurrencesituation, så aner du som kandidat reelt ikke, hvad virksomheden leder efter og lægger vægt på. Derfor kan du ikke vide, hvordan du ligger i konkurrencen med sidemanden.

»Når virksomhederne vælger deres kandidat, handler det ofte i sidste ende om kemien. I første omgang er det selvfølgelig de faglige kvalifikationer, der trækker dig til samtalen. Men det tæller allermest, om du passer ind i den konkrete virksomhed,« siger han.

Læs også: Fyret? Skab din strategi efter chokket

Hjælp hinanden

Kim Knudsen har været karriererådgiver i IDA i 18 år og har faktisk aldrig hørt medlemmer direkte fortælle, at de begyndte at se sidekammeraten som en fjende, da de blev fyret og skulle ud at finde nye job samtidig.

»Hjælp hinanden og lad virksomhederne vælge. Det går godt på arbejdsmarkedet og der er lav ledighed blandt ingeniører og cand. scient.er. Stort set alle er i gang efter et halvt år. Du kan ikke gøre noget ved, at der er konkurrence på arbejdsmarkedet. Det er et grundvilkår,« siger Kim Knudsen.

Læs også: Kom hurtigt og effektivt i job med IDA outplacement

Alt er kompetenceudvikling

En fyring er kompetenceudvikling – også selvom det ikke er behageligt. Det er Kim Knudsens fordel, når han rådgiver IDA-medlemmer, at han faktisk selv er blevet afskediget i sin karriere.

»Vi lærer jo alle noget af de dask og slag, vi får i livet. Dengang jeg selv blev fyret, havde jeg aldrig drømt om at se det som en fordel. Men i dag er jeg glad for, at jeg har prøvet det, når jeg skal rådgive medlemmerne,« siger Kim Knudsen.

Artiklen er oprindeligt bragt på universe.ida.dk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten